به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان؛ هادی حق شناس روز سهشنبه در حاشیه بازدید از مرز جدید شهرستان آستارا در جمع اصحاب رسانه عنوان کرد: مرز آستارا به دلیل موقعیت راهبردی و برخورداری از ظرفیت مهم حمل و نقل ترکیب اعم از زمینی، دریایی و ریلی یکی از مهمترین مرزهای کشور و استان و بسیار مهم و اثرگذار است.
وی افزود: به طور طبیعی مرزهای ما همواره با مشکلاتی روبرو بوده و هست که با استفاده از ظرفیت های استانی و کشور درصدد رفع آنها هستیم تا شاهد رونق اقتصادی استان و به تبع آن کشور باشیم.
نماینده عالی دولت در گیلان ادامه داد: با راه اندازی مرز جدید در شهرستان آستارا قرار بود در رفت و آمد کامیونها و ناوگان باری تسریع شود اما با گذشت ماهها از فعالیت این گذر مرزی همچنان شاهد وجود مسائلی در منطقه هستیم که باید همه تلاش کنیم برطرف شوند.
وی تصریح کرد: در این رابطه دستگاههای اجرایی و ادارات متولی حوزه تجارت و صادرات و واردات کالا که در مرز قدیمی شهرستان آستارا مستقر هستند باید هر چه سریعتر اقدامات عملی برای انتقال و استقرار در مرز جدید را انجام داده تا بتوانند برای ارتقاء شرایط و ارائه خدمات مرزی عملکرد مناسبی داشته باشند.
حق شناس تصریح کرد: استقرار نیرو و تجهیزات و دستگاه های متولی در این مرز موجب می شود که ترددها روانتر و مشکلات کمتر شود اما امروز به دلیل نواقصی که در ارائه خدمات این گذرگاه مرزی جود دارد، آنطور که انتظار است، کار پیش نمی رود.
وی بیان کرد: هرچه امکانات و تجهیزات در این مرز مهم کشوری افزایش یابد، خروجی کار در امر صادرات و واردات از این مرز بهبود یافته و رونق اقتصادی بیشتری را در این منطقه و استان خواهیم داشت.
استاندار گیلان تاکید کرد: در راستای حل مشکلات مردم، تجار و کامیون داران دستگاه های متولی این پایانه مرزی مستقر شده و خدمات مناسب و درخور به فعالان حوزه تجارت ارائه شود.
وی تصریح کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل پایانه های استان هم باید در خصوص رفع مشکلات این پایانه مرزی اقدامات لازم را انجام داده و برای استقرار کامیون ها و تردد راحتتر آنها زیرساخت های مورد نیاز را سریعتر فراهم کند.
وی با بیان اینکه بازدید امروز به منظور اطلاع از وضعیت مرز آستارا و پیگیری مسائل تجار و مردم بود، در ادامه در موضوع اسکله و بندر آستارا و طرح برخی مباحث در مورد غیر اقتصادی بودن این بندر گفت: مرز آبی ما در شهرستان آستارا یکی از مهمترین مرزهاو بنادر کشور و یک ظرفیت مهم برای استان است و باید در کنار مرز ریلی و زمینی برای تقویت نقش این اسکله و بندر در حوزه تجارت اقدامات عملی انجام شود که در حال حاضر در نتیجه عقبنشینی ۲ متر و نیمی آب دریای خزر در ۲ دهه اخیر آن را با مشکلاتی مواجه کرده است.
حق شناس گفت: این عقب نشینی آب دریا در بنادر شمالی مشهود است که برای حل آن باید راهکارهای مناسبی تدبیر شود، در این بندر نیز مسئولیت و کار آن بر عهده شرکت خصوصی است که باید موارد قرارداد آنها بررسی شود که چه تعهداتی دارند و چه اقداماتی باید انجام دهند در عین حال از اداره کل بنادر و دریانوردی انتظار است که این بندر به سرعت لایروبی شده و زمینه تردد و پهلوگیری کشتی ها در آن فراهم شود.
وی تاکید کرد: دغدغه ما در استانداری و دولت این است که هرچه سریعتر این اقدامات صورت گیرد تا شاهد رونق اقتصادی و تجارت در این بندر باشیم.
شهرستان بندری آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربیترین نقطه استان گیلان در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت همجوار با استان اردبیل و جمهوری آذربایجان است.
این شهرستان سه مرز دریایی، ریلی و بزرگراهی و فضای مناسبی برای تجارت در منطقه دارد.
نظر شما