کد خبر 217725
۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۴
تزریق مالی قدرتمند به طرح‌های عمرانی استان مرکزی شتاب بخشیده است

استاندار مرکزی در نشست با اعضای شورای شهر و شهردار اراک گفت: نهضت اتمام طرح های نیمه‌تمام و تغییر نگاه در دولت مردمی، بخشی از بار را از دوش شورا و شهرداری برداشت.

به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ نشست هم‌اندیشی استاندار مرکزی با اعضای شورای اسلامی و شهردار اراک شامگاه شنبه در صحن شورای شهر اراک برگزار شد.

فرزاد مخلص‌الائمه استاندار مرکزی در این نشست با تأکید بر اینکه شورای شهر را جدا از دولت نمی‌دانیم و توفیق شورا و شهرداری موفقیتی برای همه خدمتگزاران است، گفت: این جلسات باید موضوعی باشد تا همه مدیران مرتبط برای تمرکز بر روی موضوع مدنظر بسیج شوند، پراکندگی موضوعات منجر به ناتمام ماندن بحث خواهد شد اما اگر جلسات خروجی داشته باشد هم برای ما و هم مردم امیدبخش است.

وی با بیان اینکه در بحث آلودگی هوا که امروز معضل همه شهرهای صنعتی در دنیا است و به عنوان یکی از مسائل ریشه‌دار شهر اراک شناخته می‌شود، افزود: هرکس به لحاظ جایگاه قانونی وظایفی دارد و هم به عنوان یک شهروند که با خانواده خود در این هوا زندگی و تردد می‌کند و هم به جهت اینکه خود را نسبت به همه مردم مسئول می‌دانیم برای مهار و پیدا کردن راه‌حل علمی و عملی، تلاش می‌کنیم.

استاندار مرکزی با اشاره به نقش نیروگاه حرارتی شازند در آلودگی هوای شهر اراک، اذعان داشت: این نیروگاه همان زمانی که ساخته شد فناوری استفاده شده در آن فرسوده و قدیمی بود که البته تصمیم در حوزه استان هم نبوده اما مکان‌یابی آن قطعاً با غفلت یا خیانت انجام گرفته است.

مخلص‌الائمه تصریح کرد: اجازه توسعه نیروگاه شازند را نیز ندادیم و راه‌حل نهایی درخصوص این نیروگاه، تعطیلی و کنار گذاشتن فناوری فرسوده و قدیمی آن است.

وی خاطرنشان کرد: امسال مازوت‌سوزی یک ماه دیرتر آغاز و تاکنون هیچ‌گاه سهمیه گاز نیروگاه صفر نشده است، برای اولین بار در چند سال اخیر ۱.۹ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه تخصیص داده شد و یک واحد کاملاً گازسوز است ضمن اینکه طی دوره زمستان یک واحد نیز در اورهال خواهد بود و از 2 واحد دیگر باز هم بخشی گازسوز است که نتیجه پیگیری‌های مسئولین استان در سطح ملی است.

استاندار مرکزی افزود: از طرفی مصرف‌کنندگان عمده و صنایع بزرگ موظف شده‌اند برق مورد نیاز خود را به روش‌های مختلف تأمین کنند که اقداماتی در این راستا صورت گرفته است.

مخلص‌الائمه تأکید کرد: باید واقعیت‌ها را ببینیم چراکه با یک ناترازی جدی در حوزه انرژی مواجه هستیم و این نشأت گرفته از مسائل انباشته شده در سنوات گذشته است و بسیاری از موضوعات در حیطه مدیریتی استان نیست.

تزریق مالی قدرتمند به طرح‌های عمرانی استان مرکزی شتاب بخشیده است

تزریق مالی قدرتمند به طرح‌های عمرانی استان مرکزی/ زبان شهرداری‌ها در بیان موفقیت‌ها نارسا است

استاندار مرکزی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۴۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی در استان هزینه شد، گفت: با این تزریق مالی قدرتمند برخی پروژه‌ها به صورت کامل تمام شد و در آستانه افتتاح هستند، این گردش نگاه دولت و نهضت اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام بخشی از بار را از دوش شورا و شهرداری هم برداشت.

وی ادامه داد: کارهای خوبی در حوزه مدیریت شهری صورت گرفته و بزرگترین پروژه شهری در اراک اجرا شد اما در بحث اطلاع رسانی اقدامات، در شهرداری هم مثل دولت همانطور که رهبر معظم انقلاب گلایه داشتند نقیصه‌ای وجود دارد و زبان‌ها در بیان موفقیت‌ها نارسا است.

مقام عالی دولت در استان مرکزی ساماندهی بازار را از مطالبات جدی کسبه و مردم عنوان کرد و افزود: فرماندار اراک برای این کار پیشگام شده و هماهنگی بین بخشی با اوقاف و میراث فرهنگی صورت گرفته است لذا انتظار داریم با یک عزم جدی و همراهی شورا و شهرداری این موضوع با سرعت پیگیری شود.

مخلص‌الائمه در پاسخ به مطالبه برخی اعضای شورای شهر در رابطه با مشکل جذب نیروی تخصصی در شهرداری نیز گفت: بحث جذب نیرو مسئله‌ای است که همه دستگاه‌ها با آن مواجه هستند و علت آن محدودیت‌های قانونی است اما برای ایجاد گشایش‌هایی در این حوزه تلاش می‌کنیم.

وی همچنین با اشاره به لزوم توجه شهرداری اراک به فعال‌سازی ظرفیت‌های تفریحی و گردشگری، ادامه داد: تالاب میقان ظرفیت فوق‌العاده‌ای است که می‌توانیم بخشی از این ظرفیت را در اختیار شهرداری قرار دهیم.

صنایعی که صدقه‌بگیر دولت بودند امروز با پرداخت مالیات در اداره شهر سهیم هستند

مقام عالی دولت در استان مرکزی خاطرنشان کرد: بحث انتقال دفاتر مرکزی صنایع به استان یک خط انحرافی است چراکه در این مقوله بحث اصلی مالیات، بیمه و حساب‌های بانکی صنایع است و کار را در این سه حوزه دنبال می‌کنیم.

مخلص الائمه اضافه کرد: در موضوع مالیات طبق قانون، مالیات شرکت‌ها در هر جای کشور وصول شود به استان محل فعالیت شرکت واریز می‌شود و امروز صنایع بزرگ استان که روزی صدقه بگیر دولت بودند مالیات می‌پردازند و در اداره شهر سهیم هستند.

وی در ادامه گفت: در حوزه بیمه نیز با توجه به رایزنی‌های انجام شده با بیمه مرکزی اقداماتی صورت گرفته است همچنین برای انتقال حساب‌ها و بهره‌مندی استان از ظرفیت گردش‌های مالی این حساب‌ها و تسهیلات مرتبط با آن هم در 2 سال گذشته گام‌هایی برداشته شد و اساسا این مهم از جمله پیش شرط‌های بررسی مسائل واحدهای تولید و صنعتی در ستاد تسهیل استان است.

استاندار مرکزی همچنین با اشاره به برگزاری همایش سرآمدان دیار آفتاب، افزود: طی سال‌ها از ظرفیت‌ سرآمدان و چهره‌های شاخص و تاثیرگذاری که متعلق به استان هستند غفلت شده اما با این همایش که به اذعان بسیاری از بزرگان یک رویداد فرهنگی کم‌نظیر بود گام اول برای استفاده از این ظرفیت و همگرایی با نیروهای شاخص خارج استان برداشته شد و در تلاش هستیم تا گام‌های مکمل را برداریم.

وی تصریح کرد: برای شناسایی این سرآمدان، دهیاری و بخشداری‌ها مأمور شدند که روستا به روستا برای شناسایی افراد شاخص و تأثیرگذاری که از نقاط مختلف استان در تهران ساکن هستند جستجو کنند.

تزریق مالی قدرتمند به طرح‌های عمرانی استان مرکزی شتاب بخشیده است

سرمایه‌گذاری تنها راه شهرداری‌ها برای درآمدزایی است

علی‌اکبر اسدی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی نیز دراین جلسه به لزوم حرکت شهرداری‌ها به سمت درآمدزایی تأکید کرد و افزود: صرف اینکه شهرداری‌ها به سهم ارزش افزوده و عوارض آلایندگی اکتفا کنند اتفاقی نخواهد افتاد و تنها راهِ پیشِ روی شهرداری برای درآمدزایی، سرمایه‌گذاری است که نمونه‌های موفق آن در برخی شهرها اجرا شده است.

وی تصریح کرد: شورا و شهرداری اراک باید حداقل پنج پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری تعریف کنند و ما نیز در حوزه اجرایی استان رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران را دنبال خواهیم کرد که لازمه آن تشکیل شورای سرمایه‌گذاری به ریاست استاندار و با حضور دستگاه‌های مربوطه است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی با اشاره به محدودیت‌های اعمال شده در زمینه جذب نیرو در شهرداری‌ها، گفت: سال‌هاست با مشکل جذب نیرو مواجه هستیم و موانعی وجود دارد ولی با این حال در تلاش هستیم تا برای جذب نیروی متخصص در شهرداری‌های استان ظرفیت‌هایی را ایجاد کنیم.

اسدی با تأکید بر برگزاری جلسات کارشناسی فی مابین حوزه اجرایی و مجموعه مدیریت شهری، تصریح کرد: فرصت دولت و شورا تا پایان این دوره مسئولیتی محدود است و برای اثربخشی فعالیت‌ها باید بر اساس اولویت بر روی اجرای چند پروژه مشخص تمرکز داشته باشیم.

شوراها و نهادهای حاکمیتی باید به توانمندی هم باور پیدا کنند

امیر هادی فرماندار شهرستان اراک نیز با اشاره به اینکه تعاملات خوبی مابین فرمانداری، شورا و شهرداری برقرار است، گفت: باید یک آسیب شناسی از رابطه مجموعه نهادهای حاکمیتی و شورا انجام دهیم و به توانمندی‌های هم باور پیدا کنیم.

وی افزود: امروز شهرداری اراک به یک دوره ثبات رسیده و ما به عنوان نهاد حاکمیت به توانمندی مجموعه مدیریت شهری باور داریم لذا باید برای عبور از شرایطی که نتیجه سال‌ها عدم ثبات در حوزه مدیریت شهری است بیرون بیاییم.

فرماندار اراک خاطرنشان کرد: ساماندهی بازار اراک، توسعه آرامستان و بحث میدان میوه و تره‌بار و بازآفرینی شهری از طرح‌های هستند که نیازمند نگاه عملیاتی و مسئله‌محور است.

سرمایه‌گذاری درآمد شهرداری‌ها را متحول می‌کند

محمود مرادی، مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری مرکزی نیز با بیان اینکه امسال کل بودجه شهرداری‌های استان مرکزی 8 همت است‌، ادامه داد: اساسا عمده مسائل در حوزه مدیریت شهری مالی است و باید با یک کار کارشناسی و افزایش درآمدها از مرز بودجه حداقلی عبور کنیم.

مرادی، مولدسازی و سرمایه‌گذاری را راهکار اصلی افزایش درآمد شهرداری‌ها عنوان کرد و گفت: حرکت در این مسیر می تواند بخشی از فشارها را کم کند و شرایط درآمدی شهرداری را متحول کند.

مدیرکل دفتر امور شهری و شورای های استانداری مرکزی اضافه کرد: در سال جاری از مجموع 2100 میلیارد تومان ارزش افزوده پرداخت شده به شهرداری‌ها، حدود یک هزار میلیارد تومان سهم شهرداری اراک بوده است، همچنین از 80 میلیارد عوارض آلایندگی پرداخت شده ۷۰ میلیارد تومان سهم شهرداری اراک است.

وی با بیان اینکه دولت بسته‌های تشویقی خوبی را برای بازآفرینی شهری تعریف کرده است، تصریح کرد: باید از ظرفیت‌های این حوزه استفاده شود البته بازآفرینی صرفا کالبدی نیست و باید بر روی قابلیت‌های اجتماعی مناطق هدف نیز کار کنیم.

مرادی با اشاره به مشکلات شهرداری‌ها در حوزه نیروی انسانی متخصص، افزود:امسال مجوز جذب ۱۲۰ نیرو برای شهرداری‌های استان اخذ شده که ۸۰ نفر سهم شهرداری اراک است.

حامد آزاد مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی نیز در این نشست با بیان اینکه 19 مورد از مسائل فی مابین راه و شهرسازی و شهرداری احصا شده و قابل حل هستند، افزود: حل و فصل این چالش‌ها اراده‌ای نیاز دارد تا این کار در جلسات کارشناسی دنبال شود.

علیرضا محمودی شهردار اراک نیز در این نشست بیان کرد: دستگاه‌های خدمات‌رسان با مجموعه مدیریت شهری بسیار هماهنگ هستند و نیاز داریم این همراهی به سطح سایر دستگاه‌ها نیز تسری پیدا کند.

تزریق مالی قدرتمند به طرح‌های عمرانی استان مرکزی شتاب بخشیده است

ایجاد رصدخانه مدیریت شهری اراک در دستور کار است

در ابتدای این نشست داود قربانی رئیس شورای اسلامی  شهر اراک نیز به طرح مسائلی در خصوص وضعیت پارکینگ بیمارستان ولیعصر (عج)، آلودگی هوای اراک، پرداخت عوارض آلایندگی صنایع بزرگ، لزوم همکاری مجموعه راه و شهرسازی و حوزه مدیریت شهری بویژه در تحویل اراضی دره گردو، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر اراک و لزوم توجه به بحث جذب نیرو با وجود ضعف ساختار کارشناسی شهرداری، پرداخت.

وی همچنین به نمایندگی از مجموعه شورای شهر اراک از استاندار مرکزی به جهت برگزاری همایش سرآمدان دیار آفتاب تقدیر کرد.

عباس خسروانی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت بودجه شهرداری اراک، همسویی دولت و مدیریت شهری را فرصتی طلایی برای خدمت عنوان کرد و افزود: باید با همدلی و هم‌افزایی، از این فرصت ایجاد شده بیش از پیش بهره برد.

علی اصغر غفاری رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک نیز گفت: به منظور تسهیل در امور، ایجاد رصدخانه مدیریت شهری در اراک را دنبال می‌کنیم که لازمه آن همراهی تمامی دستگاه‌های اجرایی است‌.

وی همچنین با اشاره به لزوم توجه به حوزه حمل و نقل عمومی در شهر اراک بر نوسازی ناوگان اتوبوسرانی تاکید کرد.

لزوم بازنگری در طرح جامع اراک، موضوع قانون هوای پاک و طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک، لزوم توجه صنایع به مسئولیت‌های اجتماعی و اجرای طرح قطار شهری امیرکبیر-اراک-مهاجران و امیرکبیر نیز از موارد اشاره شده توسط سید وحید میرنظامی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر اراک بود.

سید رضا قریشی عضو شورای شهر اراک نیز بحث وصول مطالبات شهرداری از دستگاه‌ها، ضرورت تغییر ساختار شهرداری و جذب نیروی متخصص در بدنه شهرداری را مورد تاکید قرار داد.

علی چگینی رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اراک نیز با تاکید بر لزوم همکاری پررنگ‌تر راه و شهرسازی و حوزه مدیریت شهری، ضرورت تسهیل‌گری در بحث بازآفرینی شهری و اصلاح طرح جامع اراک را مورد توجه قرار داد.

پیمان عین القضاتی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر اراک نیز بر لزوم برخورداری پروژه گردشگری دره گردو از اعتبارات ملی و تشکیل قرارگاه آسیب‌های اجتماعی در شهر اراک تأکید کرد.

در این نشست همچنین محمد عسگری، حسن قربانی و حامد آجرلو دیگر اعضای شورای اسلامی شهر اراک به صورت خلاصه مواردی را در رابطه با هم‌افزایی در فعالیت‌های مشترک مدیریت شهری و دستگاه‌های اجرایی، پروژه های اولویت‌دار شهری و مباحث فرهنگی و اجتماعی بیان کردند.

علی جعفر محصولی نائب رئیس شورای شهر اراک نیز همراهی شورا و دولت در این دوره بویژه در بحث اجرای طرح نهضت ملی مسکن را کم‌نظیر عنوان کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha