کد خبر 220523
۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۵
 نظارت و مدیریت بهره برداری از منابع آب زیر زمینی ضروری است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه وبویراحمد گفت: نظارت، کنترل و مدیریت بهره برداری از منابع آب زیر زمینی استان ضروری است و همیشگی باشد. 

به گزارش روابط عمومی استانداری کهگیلویه وبویراحمد، علی محمد روستا روز یکشنبه در نشست شورای حفاظت و کارگروه سازگاری با کمی آبی استان گفت: کاهش نزولات جوی منجر شده در نقاطی از استان با شرایط کم آبی و تنش آبی روبرو شویم.
معاون عمرانی استانداری افزود: با توجه به وضعیت بارش‌ها، بهره برداری از طرح‌هایی همچون آبرسانی به لیکک، آبرسانی به چهار شهر، سد تنگ سرخ و ... می تواند بسیاری از این مشکلات را رفع کند.
وی با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی میزان بارش ها گفت: کاهش بارندگی هشداری است برای مدیریت مصرف صحیح و آینده نگری کارآمد تا از مشکلات احتمالی پیش رو بکاهیم.
روستا از ساماندهی ۶ طرح ساماندهی رودخانه در سال جاری خبر داد و گفت: ۱۲ کیلومتر لابروبی رودخانه ها انجام شده است.
معاون عمرانی استانداری تعداد چاه های غیرمجاز در سطح استان را یکهزار و چهار حلقه عنوان کرد و افزود: ۵۶۱ حلقه آن کشاورزی است.
روستا تصریح کرد: در سال جاری بر اساس تکلیف ابلاغی، باید ۵۰ حلقه چاه غیرمجاز پر و مسدود می‌شد که تاکنون ۵۳ حلقه از آنها پر و مسدود شده است.
وی افزود: در خصوص برخورد با متخلفان و متصرفان حریم و بستر رودخانه ها در سال جاری تاکنون ۴۳ هکتار آزادسازی و رفع تصرف را داشته ایم و برنامه هایی نیز در ادامه اجرایی می شود.
معاون عمرانی استانداری به کاهش نزولات جوی و فاصله با شرایط مطلوب و اهمیت جایگاه آب پرداخت و بر ضرورت برنامه ریزی و بهره برداری بهینه از منابع آبی تاکید کرد.
نیکروز مدیرکل مدیریت بحران استانداری هم با اشاره به اهمیت این کارگروه و ضرورت توجه بیشتر به شرایط های کم آبی و برنامه ریزی مناسب جهت مدیریت تبعات این شرایط، گفت: اجرا شدن مصوبات این کارگروه باید مورد جدیت و تسریع همه دستگاهها باشد و تلاش کنیم تا جلسات منظم و کاربردی را داشته باشیم.
در این جلسه مصوباتی از جمله تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز و یا فاقد تمدید پروانه که مربوط به برخی دستگاه های اجرایی از جمله آب و فاضلاب یا صنعت و معدن است و اخذ مجوزات همراه با نصب کنتور هوشمند مورد تاکید قرار گرفت که نتایج اقدامات صورت گرفته در جلسه بعدی شورای حفاظت از منابع آب استان و کارگروه سازگاری با کم آبی ارائه شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان هم در خصوص نصب کنتورهای هوشمند که از ضروریات و از تکالیف ابلاغی است، اظهار کرد: در سال جاری ۵۲ دستگاه کنتور هوشمند نصب شده که امیدواریم با حمایت‌های مختلف این میزان افزایش بیشتری داشته باشد.
محسن ظهیرنژاد با اشاره به روز شدن آمارها در بخش های مختلف، گفت: تلاش می شود که تطبیق آمارها بر اساس دستورالعمل اجرایی مدیریت توامان آب و برق به خوبی انجام گیرد که مطمئنا فواید بسیاری را شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه تعداد چاه‌های مجاز در سطح استان ۲ هزار و ۸۵۰ حلقه است که از این تعداد ۲ هزار و۱۲۶ حلقه در بخش کشاورزی است، گفت: با بهره برداری از برخی طرح های آبرسانی به اراضی کشاورزی، قطعا فشار بر منابع آب های زیرزمینی کمتر می شود.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha