بهگزارش روابطعمومی استانداری چهارمحال و بختیاری؛ علی سلاجقه روز سهشنبه در آغاز ورود به شهرکرد و در حاشیه بازدید از نمایشگاه نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست تأکید کرد: ۳۴ کتاب بومی استانها در سطح کشور تهیه و تدوین شده است و در آینده از این کتابها بهعنوان یک گنجینه ارزشمند دانش بومی کشور رونمایی میشود.
وی با اشاره به برگزاری نخستین همایش ملی دانش سنتی در چهارمحال و بختیاری در روزهای سهشنبه و چهارشنبه ۲۸ و ۲۹ فروردینماه جاری افزود: دبیرخانه دانش بومی محیط زیست در این استان فعال شده است.
سلاجقه از برگزار کنندگان این همایش ملی در چهارمحال و بختیاری قدردانی و تصریح کرد: بازگرداندن انسان به طبیعت آرزوی دیرینه ما بود تا فاصله انسان با طبیعت کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به توسعهیافتگی علوم نوین با حضور صنعت در برخی استانها، شهرها و کشورها و فاصله گرفتن انسان از دانش بومی یادآور شد: دانش بومی یک دانش مبتنی بر فرهنگ دیرینه انسانهایی است که خودشان مشکلات را با استفاده از طبیعت رفع کردند.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: در سطح دنیا با ورود دانشهای وارداتی دانشهای بومی تحت شعاع قرار گرفته و این باعث شده است که توسعه ناپایدار اتفاق بیفتد.
وی گفت: برای بازگشت ریل توسعه به مسیر پایدار باید زیرساختهای اصلی دانش بومی بهصورت نقطهای در روستاها، شهرها و مناطق عشایری انجام شود.
سلاجقه تأکید کرد: ییلاق و قشلاق عشایر یک همزیستی مسالمتآمیز با طبیعت است که این قشر خودشان را با طبیعت و شرایط طبیعی وفق میدهند.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: ۳۴ عنوان کتاب در زمینه جایگاه دانش سنتی و مردمی در حفاظت از محیط زیست استانها تهیه و تدوین شده است.
نظر شما