به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، متن این جوابیه به شرح زیر است:
- اکثریت و اقلیت برآمده از رای مردم در همه نظام های سیاسی مترقی جهان، موضوعی کاملا پذیرفته شده است همان طور که فرآیند تایید صلاحیت با سازوکارهای متعدد در نظام های قائل به تحول آفرینی از طریق صندوق رای وجود دارد.
- انتخابات دوازدهمین دورۀ مجلس شورای اسلامی بطور دقیق بر اساس تغییرات قانون انتخابات مبتنی بر اصل قانونمداری، برگزار شده و فرایندهای آن عمل به مر قانون بوده است.
- هر مرحله از فرایندهای اجرایی انتخابات، تابع روندهای حقوقی خاصی است و امکان مداخله یا رفتار فراقانونی از سوی مجریان وجود نداشته است.
- در رابطه با فرایند بررسی صلاحیت های داوطلبان در هیات های اجرایی، برای چندمین بار باید تصریح کرد که هیات های اجرایی مراکز حوزههای انتخابیه برابر قانون از ماهیت حقوقی مستقلی برخوردارند. این هیات ها، مظهر مردمی بودن برگزاری انتخابات هستند و دولت نمیتواند در تصمیمات آن مداخله کند؛ در عین حال، اعلان نظر هیاتهای اجرایی در خصوص تایید، عدم تایید یا عدم احراز داوطلبان مستند به قانون و بر اساس مدارک و اسناد معتبر است. علاوه بر این، برای داوطلبان با وضعیت عدم تایید یا عدم احراز، این امکان فراهم شده بود که طی بازه زمانی ۲۱ الی ۲۴ آبان، اعتراض خود را از طریق پنجره واحد وزارت کشور خطاب به هیات نظارت اعلام کنند.
- بر اساس نتایج اعلام شده از سوی هیاتهای اجرایی مراکز حوزههای انتخابیه، 70 درصد از داوطلبان، تایید و 14 درصد از داوطلبان عدم تایید شدهاند. در عین حال صلاحیت 14 درصد از داوطلبان «احراز» نشده است. «عدم احراز» بر اساس اصلاحات جدید قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از نتایج احتمالی بررسی صلاحیت های هیات های اجرایی در نظر گرفته شده است (ماده 61) و این عدم احراز به معنای عدم تایید نیست.
- شرایط داوطلبی در قانون جدید با افزوده شدن شرط سابقۀ پنج سال (موضوع بند 9 ماده 31) برای داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی، تغییر کرده است و دلیل 32 درصد از عدم تایید یا عدم احراز داوطلبان، ناظر به شرط مزبور بود که در صورت حذف این شرط، مجموع تایید شدگان به 80 درصد میرسید.
- در دولت سیزدهم برابر عهدی که با مردم بسته شده، اصل بر مردم مداری است و دولت در حوزه انتخابات با رویکرد قانونمدارانه بر حفظ استقلال هیات های اجرایی و حفظ حقوق همه داوطلبان با هر رویکرد یا گرایش سیاسی تاکید دارد.
- ستاد انتخابات وزارت کشور، اجرای دقیق و قانونمند این انتخابات را با تکیه بر تجربه دوره های مختلف و همراهی و مشارکت مردم با تمرکز بر سلامت انتخابات، محقق ساخت و در کمال صداقت و با صیانت از آرای مردم در نهایت شفافیت، تمام مراحل آن را از پیش ثبت نام تا رای گیری و شمارش آرا و میزان مشارکت، اطلاع رسانی کرد و اساسا سلامت انتخابات و صیانت از آرای مردم و شفافیت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، متداول و همیشگی است.
نظر شما