به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان؛ اسدالله عباسی ظهر امروز (شنبه) در دیدار معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) با بیان اینکه گیلان در حوزه علمی و فرهنگی دارای پیشینه بسیار خوبی است، اظهار کرد: استان سرافراز و مستعد گیلان در حوزه پرورش نیروهای علمی و فرهنگی همانند دیگر بخش ها، در ایران اسلامی زبانزد است.
وی با بیان اینکه باید رفع خلع های موجود حوزه پرورشی دانشآموزان مورد توجه ویژه قرار گیرد،گفت: در مسئله استعدادهای درخشان در گذشته با نقطه ضعف مواجه بودیم و توجه فقط به رشد ذهنی و علمی دانش آموزان بود ولی در دولت سیزدهم به رشد شخصیتی، عاطفی و فرهنگی دانش آموزان در مدارس به ویژه استعدادهای درخشان توجه شده است.
استاندار گیلان با اشاره فعالیت ۱۷ مرکز آموزشی استعدادهای درخشان در این استان افزود: هم اکنون سه هزار و ۴۱۹ دانشآموز در قالب ۱۷ مدرسه استعدادهای درخشان مشغول به تحصیل هستند.
عباسی با تاکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش باید در تعیین مدیران مدارس و استعدادهای درخشان با دقت عمل کند، تصریح کرد: مدیران مدارس سمپاد در کنار اینکه نخبه و مدیر خوب هستند باید یک روانشناس خوب باشند زیرا اگر بتوانیم دانش آموزان را در حوزههای مختلف از جمله پرورشی تربیت کنیم، موفقتر خواهیم بود.
وی با تأکید بر لزوم توجه به توسعه نظام تعلیم و تربیت در گیلان، اظهار کرد: توجه به اقتصاد آموزش و پرورش در واقع سرمایهگذاری آینده کشور است ولی در گذشته به آن توجه نشده است، هر چند دولت سیزدهم و شهید جمهور عزیزمان اقدامات خوبی را در این حوزه انجام داده است.
*۷۳۰ مدرسه سمپاد در کشور فعال است
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پرورش استعدادهای درخشان نیز در این دیدار با بیان اینکه سمپاد در سال ۱۳۹۷ با دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی دوباره احیا شد، اظهار کرد: سه هدف بلند مدت در این زمینه دیده شده است که هدف اول تعلیم و تربیت متوازن بوده است.
الهام یاوری تصریح کرد: هدف دوم گسترش چتر خدمات برای استعدادهایی که خارج از محدوده مدارس سمپاد هستند و هدف سوم پرورش استعدادهای غیر سمپادی و تقویت آنان است.
وی با بیان اینکه ۷۳۰ مدرسه سمپاد در کشور وجود دارند که بیش از ۱۳۰ هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل میکنند، گفت: بیش از ۶۰ درصد دانش آموزان سمپادی در کنار تحصیل یک فعالیت ورزشی یا فرهنگی دارند، که این امر نقش مهمی در توسعه فرهنگی کشور در حوزههای مختلف دارد.
رئیس سازمان استعدادهای درخشان کشور با اشاره به اینکه همواره حدود ۷۰ درصد قبولیهای کنکور از مدارس سمپاد هستند، تصریح کرد: در تحول جدیدی که رخ داده است، دانش آموزان سمپادی از مدارس شهرستانها سهم بسیار بیشتری از رتبههای برتر کنکور را به خود اختصاص داده اند.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان نیز در این دیدار با ارائه گزارشی گفت: آزمون استعدادهای درخشان و نمونه دولتی ورودی پایه دهم دیروز جمعه در ۲۵ حوزه امتحانی پنج منطقه آموزش و پرورش در شهرستانهای فومن، لنگرود، تالش، ناحیه یک و ۲ رشت برگزار شد.
محمد حسین رمضانی اظهار کرد: پنج هزار و ۴۱۰ دانشآموز دختر و پسر پایه نهم استان برای آزمون ورودی پایه دهم این مدارس رقابت کردند.
وی با اشاره به برگزاری آزمون ورودی پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی طی روز گذشته در استان همزمان با سراسر کشور ادامه داد: این آزمون در ۲۱ حوزه امتحانی با شرکت چهار هزار و ۳۳۹ دانشآموز برگزار شد.
سهمیه پذیرش دانشآموز در مدارس سمپاد (استعدادهای درخشان) استان در سال تحصیلی آینده از طریق آزمون ۷۷۷ نفر در نظر گرفته شد.
در زمان حاضر سه هزار و ۴۱۹ دانشآموز در مدارس سمپاد شامل ۱۷ دبیرستان در ۱۱ مرکز در شهرستانهای تالش، لاهیجان، لنگرود و نواحی یک و ۲ تحصیل میکنند.
استان گیلان دارای افزون بر ۳۷۰ هزار دانشآموز است که در حدود چهار هزار واحد آموزشی تحصیل میکنند.
نظر شما