به گزارش روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، مرادعلی پیوند روز سه شنبه در نشست شورای پدافند غیرعامل با موضوع بیماری تب مالت با اشاره به شیوع این بیماری در منطقه رودریش دیشموک، ده شیخ منطقه پاتاوه گفت: تب مالت یکی از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام بوده و به شدت مسری است که سه گانه الزامات پیشگیری، شناسایی و مداخله در این مناطق توسط پدافند غیرعامل تعریف شود.
معاون توسعه منابع استانداری با بیان اینکه یکی از راه های آگاه سازی مردم برای پیشگیری از بیماری تب مالت در روستاها آگاه سازی دهیاران و خانه های بهداشت است که کلاس های آموزشی برای دهیاران برگزار شود، افزود: یکی از راه های انتقال بیماری در این روستاها ترکیدگی لوله ها است که آب و فاضلاب استان به این موضوع ورود کرده و مانع انتقال بیماری شود.
وی با اشاره به اینکه کشتارهای غیرمجاز از دیگر راه های انتقال بیماری تب مالت است، گفت: دستگاه قضایی و نیروی انتظامی به این موضوع ورود کنند و نسبت به ساماندهی و مکلف کردن افراد جهت ذبح بهداشتی دام اقدام شود.
پیوند با تاکید بر اینکه نظام قرنطینه دام به ویژه در فصل کوچ رعایت شود، گفت: مکان هایی که آلوده است باید دارای کمترین تماس انسانی و دامی باشد که شبکه بهداشت باید در این خصوص هوشمند بوده و اخطارهای لازم را بدهد.
پیوند بر بیمه دام ها تاکید کرد و گفت: ۲ هزار راس دام در این دو منطقه آلوده وجود دارد که باید تا یک هفته آینده بیمه می شوند و بعد نسبت به شناسایی و معدوم سازی دام های آلوده اقدام شود تا دامداران متحمل ضرر و زیان نشود.
وی همچنین بر خرید تضمینی دام توسط شرکت پشتیبانی امور دام استان برای حمایت از دامداران تاکید کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کهگیلویه وبویراحمد گفت: موضوع علائم، راه های پیشگیری و درمان بیماری تب مالت جدی گرفته شود.
نظر شما