به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، محمدمهدی فداکار عصر چهارشنبه 31 مرداد ماه در نشست هماندیشی با اصحاب رسانه در پاسخ به سئوالات خبرنگاران گفت: کرمان با کمک مجموعههای دولتی، دانشگاه علوم پزشکی و بخش خصوصی مانند موسسههای خیریه یاس و کمک، در بحث تشخیص و درمان سرطان وضعیت بسیار مناسبی دارد و تجهیزات خوبی نیز وارد شده است.
وی بیان داشت: هر ظرفیت درمانی که موسسه خیریه یاس در استان آماده میکند در چرخه آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی قرار میگیرد.
* ظرفیتهای صنعتی و معدنی جنوب کرمان فعال شده است
استاندار کرمان در پاسخ به چرایی توسعه نامتوازن جنوب و شمال استان کرمان بیان کرد: ظرفیتهای صنعتی و معدنی در جنوب استان کرمان فعال شده است، البته شرکتهای معدنی فرصت توسعه را فراهم میکنند و استفاده از مسئولیتهای اجتماعی حتما باید بیشتر شود، به طور مثال خدماتی مانند ساخت ورزشگاه، تجهیزات پزشکی با همراهی شرکتهای معدنی انجام شده است.
فداکار در خصوص تکمیل طرح انتقال آب به کرمان و رفسنجان گفت: طرح تامین آب شرب رفسنجان از محل خط انتقال آب خلیج فارس به صنعت محقق شد و ادامه آن به کرمان هم در حال انجام است، البته مدتی به دلیل اختلاف وزارت نیرو و شرکتهای صنعتی با مقداری تاخیر مواجه شد.
وی گفت: قطعی آب در سطح شهر نداریم، بلکه افت فشار است و این مسئله در مناطق جمعیت بالا بیشتر دیده میشود.
استاندار کرمان بیان کرد: حقوق معادن در سالهای قبل در حد چند میلیارد بوده، اما به ۱۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال رسیده است که جزو بودجه و قطعا اختصاص پیدا میکند.
فداکار در رابطه با چرایی شکل نگرفتن ثروت در استان کرمان از محل فعالیت معادن گفت: معادن سهامدار دارند و سود بین آنها تقسیم میشود، به طور مثال بخشی از سود معدن مس سرچشمه در قالب سهام عدالت به داخل استان برمیگردد.
وی افزود: معادن درآمدهای خوبی دارند اما درآمد آن متعلق به سهامداری است که در بورس سهمی را خریداری کرده است.
فداکار ادامه داد: اشتغال، ایجاد مزیتهای اجتماعی، ارائه خدمات جانبی از جمله فواید فعالیتهای معادن برای استان هستند و طبق مصوبه شورای تامین، شرکتها و معادن بزرگ خریدهای خود را باید از داخل استان تامین کنند.
* امیدواریم روند اجرای کارخانه تولید پنل خورشیدی بهتر شود
استاندار کرمان با اشاره به طرح برخی ابهامات در رابطه با طرح انتقال آب خلیج فارس به رفسنجان تاکید کرد: پروژه انتقال آب خلیج فارس به رفسنجان با اعتبار ۱۳ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری قبل از سال 1403 آماده افتتاح بود که به دلایل مختلف به تاخیر افتاد و در ابتدای تابستان به بهرهبرداری رسید و اصلا بحث انتخابات و سیاسی در این پروژه دخالتی نداشت و ظلم به این پروژه شد.
استاندار کرمان در خصوص روند اجرای کارخانه تولید پنل خورشیدی در ماهان گفت: برای این پروژه چالشهای زیادی ایجاد شد و امیدواریم شرایط بهتر شود و این پروژه ادامه یابد و به نتیجه برسد.
استاندار کرمان همچنین در مورد روند عملیات اجرایی بیمارستان عنبرآباد و جیرفت، گفت: این بیمارستانها سالها بلاتکلیف بودند و علت تاخیر در عملیات اجرایی آنها اضافه شدن برخی ساختارها بود، اما پروژه در حال پیشروی است و افتتاح آن زمان میبرد.
فداکار تصریح کرد: عملیات اجرایی بیمارستان کهنوج زیرِ زمین بود، اما اکنون چند طبقه بالا رفته است. البته نیازهای منطقه زیاد است و عقب ماندگی تاریخی در حوزه بیمارستانی دارد. در این سالها خیلی از اقدامات درمانی و بهداشتی در منطقه جنوب صورت گرفته است.
* آب سد شهیدان امیرتیموری برای تامین آب شرب رابر و مجتمع درآلو است
استاندار کرمان در پاسخ به پرسشی در خصوص انتقال آب از سرشاخههای هلیلرود (سد شهیدان امیرتیموری رابر) تصریح کرد: در مراسم معارفه خودم در این مورد صحبت کردم و بر همان عهد هستم. آب هلیلرود را برای کار دیگری دنبال بودند که موافق آن به لحاظ فنی نبودم و انجام هم نشد.
فداکار ابراز داشت: آب هلیلرود از سد شهیدان امیرتیموری باید برای تامین آب شرب شهر رابر و مجتمع مس درآلو باشد.
وی ادامه داد: وزارت نیرو هنوز مجوز تامین آب از سد شهیدان امیرتیموری را نداده، ۹۰۰ کارگر یک روز کار میکنند و فعالیت آنان ۲ روز بخاطر بیآبی تعطیل است. با وجود اینکه شرکت مس برای مسئله چند مرحله هزینه کرده اما هنوز آبی دریافت نکرده، آب غیر از رابر به جای دیگری نخواهد رفت.
وی تاکید کرد: آب سد شهیدان امیرتیموری فقط برای رابر خواهد بود و بردن این آب به شهرستان دیگر، جوسازی است و اصلا اتفاقی برای این موضوع نیفتاده است.
فداکار در پاسخ به پرسشی در مورد آمار قاچاق سوخت قاچاق عنوان کرد: سوخت موضوعی چند بعدی است که بخشی از آن مربوط به ارزان بودن سوخت در کشور است. عدهای به این حوزه روی آوردند و جادهها را ناامن و خسارتهایی به استان وارد کردند، لذا پیگیری ویژه در این حوزه انجام میشود.
وی ادامه داد: کاهش روزانه یک میلیون لیتر مصرف بنزین در استان کرمان در آغاز اجرای این طرح به علت اجرای طرح کدینگ بود.
استاندار کرمان اضافه کرد: ظلمی به خاطر قاچاق سوخت به مردم کرمان میشود، لذا رسانهها کمک کنند که به صورت فرهنگی از این کار ممانعت شود.
وی در مورد قطعی برق منازل مسکونی گفت: اداره برق باید برای قطعی برق اطلاعرسانی کند اما در این حوزه مشکلاتی وجود دارد و ۲ تا سه بار به اداره برق تذکر دادیم.
فداکار در خصوص قطع برق کشاورزی نیز بیان کرد: رئیس جمهور شهید اعلام کرد که برق کشاورزی قطع نشود، زیرا برخی از مردم حاضرند که در فصل برداشت محصول برق منازلشان قطع شود تا کشاورزی آسیب نبیند اما ساماندهی این حوزه در اختیار ما نیست.
* صندوق فولاد کارشکنی کرده است
استاندار کرمان همچنین در مورد تاخیر در واگذاری معادن زغالسنگ کرمان به شرکت صدر تامین گفت: صندوق فولاد کارشکنی کرده است، واگذاری شرکت معادن زغالسنگ پس از چند ماه تلاش، به مراحل آخر رسیده بود اما اتفاقات و ساز و کار بهم ریخته صندوق فولاد به صورت غیرمنطقی کار واگذاری را رها کرد.
فداکار گفت: اکنون بیمه کارگران پرداخت نمیشود و ضعف این صندوق گرفتاریهایی برای استان بوجود آورده که امیدوارم این موضوع با وجود جلسات و پیگیریهای مستمر معاون اقتصادی استاندار حل شود.
استاندار کرمان در خصوص تعیین تکلیف کاربری خانه شهر عنوان کرد: این خانه در اختیار شورای اسلامی شهر کرمان است و شورا در این زمینه میراثدار تعهداتی است.
وی افزود: ظرایف و محدودیتهایی در کارهای ملی و دولتی وجود دارد و برای انجام مولدسازی باید ابتدا ارزیابی کارشناسی انجام داد و سپس اعتبار مولدسازی باید به حساب خزانه واریز شود.
فداکار ابراز داشت: شورای اسلامی کرمان با تهاتر خانه شهر مشکلی ندارد اما دولت فرآیندهایی دارد که شهرداری این فرآیندها را ندارد و این ساختمان برای ما و شورا لازم است که آن را آباد کنیم و باید مرمت و بازسازی شود.
استاندار کرمان در سخنان پایانی خود گفت: دولت چهاردهم (دولت وفاق ملی) فضای وحدت و وفاق ملی را شکل داد، امیدوارم این فضا به توسعه ملی و پیشرفت کشور کمک کند و تداوم داشته باشد.
نظر شما