کد خبر 238585
۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۲
برگزاری اولین بزرگداشت روز ملی خرمای ایران در کرمان

استاندار کرمان در اولین بزرگداشت روز ملی خرمای ایران به اهمیت نحوه درست مصرف کردن آب در راستای افزایش محصولات راهبردی و رونق کشاورزی پرداخت .

به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، اولین بزرگداشت روز ملی خرمای ایران سه‌شنبه ۲۷ شهریور ماه با حضور استاندار کرمان، رئیس انجمن خرمای ایران، رئیس اتاق بازرگانی کرمان و جمعی از روسای اتاق بازرگانی استان‌های جنوبی، کشاورزان و تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرما در محل اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد.
خرما به عنوان یک محصول استراتژیک و اقتصادی در ایران دارای اهمیت ویژه‌ای است و نامگذاری روز ملی خرما، فرصتی برای معرفی انواع این محصول، صنایع وابسته و همچنین حمایت از کشاورزان و نخلداران است.
محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در این مراسم با قدرانی از همه کسانی که در حوزه صادرات و تولید محصولات کشاورزی بخصوص خرما فعال هستند، گفت: اتاق بازرگانی رتبه اول کشور را در گفتگوهای بخش دولتی و خصوصی کسب کرده و گاهی اوقات بار دولتی‌ها را به دوش کشیده و همیشه پیشتاز بوده است.
وی، پسته و خرما را دو  محصول استراتژیک استان دانست و گفت: حدود یک چهارم جمعیت استان کرمان بصورت مستقیم درگیر بحث تولید خرما است و ارزآور است، ضمن اینکه اشتغال بخشی زیادی از استان درگیر این مساله است.
فداکار افزود: هر دو محصول درگیر مشکلات مشترکی هستند که بخشی از این مشکلات مانند آفت‌ها و بیماری‌ها در داخل استان باید پیگیری و رفع شود، بخصوص آفت سوسک سرخرطومی که پدافند غیرعامل استان وقت زیادی را در جنوب برای رفع این مسئله اختصاص داده و نیاز است یک برنامه ویژه تهیه و بصورت ملی طرح‌ها پیگیری شود و مردم نیز با دولت همکاری کنند.
استاندار کرمان به ناترازی مصرف آب در کشاورزی اشاره داشت و گفت: تاکید بیشتر بر افزایش بهره‌وری از آب است.
فداکار اظهار داشت: گاهی در ستادهای وزارتخانه تصمیماتی گرفته می‌شود که با واقعیت‌های درون بخش همخوانی ندارد، مانند اعلام تعرفه صادرات یکباره و بدون مقدمه که باعث می‌شود محصول باقی بماند. اعلام بخشنامه‌ها در حوزه استانداردها نیز مشکل‌ساز است که باید حل شود.
وی در خصوص ناترازی آب گفت: کشاورزی ظرفیت آب بالایی نیاز دارد و کمبود آن باعث از بین رفتن محصول و ضرر و زیان تولیدکننده است. با ساماندهی و نحوه درست مصرف می‌توانیم بخشی از مصارف غیرضروری را به نفع صنعت و کشاورزی حذف کنیم  تا کمی فرایندها اصلاح شوند.
استاندار کرمان گفت: باید از ظرفیت انرژی خورشیدی در کنار موتورپمپ‌ها استفاده شود و مجوز استفاده از آن نیز داده شده است.
محسن‌ رشیدفرخی رئیس انجمن خرمای ایران گفت: بیشترین مناطق خرماخیز در ایران، استان‌های با معیشت بالا نیستند و زندگی آنها بستگی به صنعت خرما دارد.
وی بیان کرد: ۱۳ استان دارای نخلستان در کشور داریم و ۶ استان دارای خرمای عمده از استان‌های مرزی هستند که معیشت خوبی ندارند و نیاز است مشکلات معیشتی این استان‌ها حل شود.
رشیدفرخی بیان داشت: خرما در کشور یک‌ونیم میلیارد دلار گردش مالی دارد و  نیاز است مسئولین برای رفع و شنیدن مشکلات آنها در مراسم حضور داشته باشند.
وی اضافه کرد: ناترازی آب همیشه مشکل اساسی بوده  و به‌زحمت می‌توانیم داشته‌های خرما را نگه داریم. گاهی صحبت از افزایش در واحد سطح و یا خودکفایی می‌شود که نگران‌کننده است، زیرا امنیت آبی برای ما بسیار مهم و حتی مهمتر از امنیت غذایی است.
رشیدفرخی، ورود بعضی از دستگاه‌های غیر تخصصی در صادرات را مشکل دیگر دانست و افزود: بحث محصولات کشاورزی جدای از محصولات پتروشیمی باید پیگیری شود، قیمت‌گذاری دستوری دولت در حوزه خرما و عدم ثبات در قوانین و مقررات حوزه صادرات خرما باعث اشاعه حس غیر قابل پیش‌بینی بودن بازار ایران و ناامنی برای تجار سایر کشورها مشکلات دیگری است که باید پیگیری شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha