به گزارش روابط عمومی استانداری کرمانشاه، دکتر محمد طیب صحرایی با گرامیداشت هفته وقف در دیدار با مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه و هیات رییسه این اداره، اظهار داشت: در آیات و روایات، تاکید فراوانی در زمینه سنت وقف شده و در تمام دنیا الگوهایی شبیه به این سنت پاکیزه و حسنه، ساری و جاری است.
استاندار کرمانشاه افزود: بسیاری از دانشگاههای معروف دنیا نیز با الگوبرداری از این سنت، منتها نه به زلالی و پاکیزگی آن، اداره میشوند.
وی با اشاره به اینکه آنچه الگوی برتر و کاملتری در زمینه وقف میباشد دعوتی است که اسلام از بشریت دارد، ابراز داشت: انسان زیرک کسی است که داشتههای خود را به داشتههای خداوند متعال گره بزند.
دکتر صحرایی با تاکید بر ضرورت همگانی شدن فرهنگ وقف، گفت: باید بررسی و واکاوی کنیم که به عنوان مجموعههای اجرایی چه جایگاه و نقشی در فضای وقف میتوانیم داشته باشیم و در این زمینه اداره کل اوقاف و اداراتی که میتوانند کمککننده باشند نقش خود را به خوبی اجرا و ایفا کنند.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم ابلاغ و رساندن پیام وقف به همه آحاد جامعه افزود: فرهنگسازی وقف، امروز نیازمند کار مطالعاتی در سنین مختلف نسلی در استان کرمانشاه است و دانشآموزان و دانشجویان باید با فرهنگ وقف آشنا شوند.
مدیر ارشد استان تصریح کرد: به عنوان پیشنهاد میتوان چند مدرسه را به عنوان پایلوت انتخاب و با اجرای برنامههای جذاب و متناسب با سن دانشآموزان آنها را با فرهنگ وقف آشنا کرد.
وی افزود: متاسفانه باور جامعه بر این است که سنت وقف تنها مختص سنین بالا و کهنسال است، در حالی که باید این سنت حسنه میان آحاد جامعه به ویژه نسل نوجوان ترویج پیدا کند.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم وقف جزو زندگی روزمره همه ما قرار گیرد و در این زمینه فرهنگسازی خوبی صورت پذیرد، گفت: حرمت نگاهداشتن وقف در جامعه باید بهگونهای آموزش داده شود که حس نشود مال وقف، مالی است که نسبت به آن سختگیری وجود ندارد.
همچنین در این دیدار برخی از اعضای هییت رییسه اوقاف استان به بیان مشکلات در زمینه وقف پرداختند و مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه نیز در ارائه گزارش عملکرد یک ساله این اداره کل گفت: ۲ هزار موقوفه و بالغ بر ۵۰ هزار رقبه و ۶۴ بقعه در استان کرمانشاه وجود دارد.
نظر شما