کد خبر 173691
۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۶
ایران و ژاپن در حوزه  صنعت چای دانش و تجربیات شان را  مبادله  می کنند

نشست مشترک استاندار گیلان و سفیر ایران در ژاپن با حضور شرکتهای فعال صنعت چای در ژاپن به منظور گسترش فضای توسعه همکاری‌های دو جانبه و تبادل دانش و تجارب در شکوفایی محصول راهبردی چای برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل استانداری گیلان، نماینده عالی دولت در گیلان روز سه شنبه  20 تیر ماه در این نشست که به صورت ارتباط تصویری برقرار شد، با بیان اینکه سابقه چای در استان به ۱۱۰ سال قبل بر می‌گردد، گفت: چای گیلان کاملا سالم و ارگانیک است و به تحقیق آفتی در این محصول نداریم.

اسدالله عباسی اظهار کرد: نحوه تولید چای در گیلان با کشور ژاپن متفاوت است و  بیش از ۸۰ درصد چای این استان  در  مناطق کوهپایه ای و حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد در نواحی جلگه ای  تولید می شود.

وی چای را از نوشیدنی‌های محبوب ایران و جهان دانست و افزود: گیلان در حوزه  تولید و بسته‌بندی چای  رتبه اول ایران را داراست  و  شهرستان لاهیجان نیز در این استان سال گذشته به عنوان پایتخت چای ایران ثبت جهانی شد.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه چای محصول راهبردی استان است، خاطر نشان کرد: به دلیل اهمیت این محصول فوق العاده در گیلان و ایران، سازمانی با عنوان سازمان چای در کشور ایجاد شد که به مرکزیت گیلان و شهر لاهیجان فعالیت دارد.

وی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۶۰ کارخانه چای برای فرآوری و بسته‌بندی این محصول خاطر نشان کرد، در حال حاضر انواع  چای سفید، سبز، سیاه و یک بخشی هم چای هلند که تخمیر شده‌است، تولید می‌کنیم.

 استاندار گیلان با بیان اینکه میانگین برداشت برگ سبز چای در ایران در هر هکتار، هفت تن است، اضافه کرد: برداشت برگ سبز چای در ایران در سه مرحله " سه چین" از  اردیبهشت تا اواخر مهر ماه هر سال  انجام می‌شود که تاکنون 2 مرحله آن  انجام شده‌است.

وی در ادامه سخنانش خاطر نشان کرد: با وجود آنکه  میزان تولید چای در کشور در استان های گیلان و مازندران" تنها مناطق چای خیر"  نسبت به مصرف سراسر کشور پایین است، اما سال گذشته بخشی از تولیدات صادر  شد و اکنون  در تلاشیم  با تنظیم میزان مصرف سرانه و افزایش تولید، واردات را کاهش دهیم.

عباسی با اعلام آمادگی همکاری با کشور ژاپن در حوزه  چای اظهار کرد: نمایندگانی از این کشور می توانند به منظور بازدید از باغات چای، نحوه تولید، فرآوری چای و بسته بندی و نشستی در این ارتباط به گیلان سفر کنند.

وی با اشاره به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری  با عنوان "رشد تولید و مهار تورم "خاطر نشان کرد: برای ما مهم است که بتوانیم از ابزارهایی برای افزایش میزان تولید از نظر کمیت و کیفیت چای استفاده کنیم.

سفیر ایران در ژاپن نیز در این نشست با قدردانی از اهتمام استاندار گیلان برای حمایت جدی در راستای توسعه صنعت چای و دیگر محصولات  راهبردی در بخش تولید ات  استان، اظهار کرد: با توجه برگزاری جلسات موثر و استقبال شرکت‌های فعال در حوزه چای در ژاپن برای تبادل تجارب و توسعه روابط با ایران فضای توسعه همکاری‌های 2 جانبه بسیار مطلوب است.

پیمان سعادت با اشاره به اینکه این نشست با حضور مسئولان استان‌های گیلان، مازندران و خراسان شمالی به منظور توسعه همکاری‌ها برگزار شده، با دعوت از شرکت های فعال با تجربه و تخصص ژاپنی ها برای سفر به این استان‌ها از جمله گیلان، خواستار عملیاتی شدن موضوعات مطروحه با عنایت به جدیت و استقبال طرفین شد.

وی ابراز امیدواری کرد ، در پی برپایی این جلسه علاوه بر توسعه و انتقال تجربه در فرآوری چای، موجبات توسعه صادرات این محصول  از استان گیلان در بازارهای جهانی بیش از پیش فراهم آید.

در این نشست همچنین مدیرعامل یکی از شرکت های بزرگ و باسابقه کشور ژاپن در صنعت چای با تشریح فعالیت‌های این شرکت خواستار بازدید میدانی  روند تولید محصول چای در استان گیلان شد که مورد استقبال استاندار گیلان برای توسعه روابط قرار گرفت.

براساس آخرین آمار در استان‌های گیلان و مازندران در حال حاضر  بالغ بر ۵۵ هزار چایکار در عرصه ای به  وسعت باغ‌های چای دو استان در حدود ۲۵ هزار هکتار باغ  فعالیت دارند.

گیلان و مازندران در مجموع سالانه ۱۳۵ هزار تن برگ سبز چای تولید می‌کنند که از این میزان ٩٠ درصد در مزارع چای گیلان به دست می‌آید. از برگ سبز چای تولید شده در سال بعد از عمل آوری در کارخانه های چای نزدیک به  ۳۰ هزار تن چای خشک تولید می‌شود.

میزان مصرف چای در کشور طور میانگین حداکثر  یکصد هزار تن است.

با  پیگیریهای  استاندارگیلان، چای نیز در کنار ۲ محصول برنج و بادام زمینی جزو الگوی کشت استان قرار گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha