کد خبر 206443
۲۸ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۶
حاج شیخ عبدالکریم اسوه حیات طیبه بود

به مناسبت یکصدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم، کنگره بزرگداشت مقام علمی و زعامت حوزه علمیه اراک و موسس حوزه علمیه قم «آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری» در اراک برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ روز پنج‌شنبه به مناسبت یکصدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم، کنگره بزرگداشت مقام علمی و زعامت حوزه علمیه اراک و موسس حوزه علمیه قم «آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی»، با حضور نماینده ولی فقیه در استان مرکزی، جمعی از اعضای مجلس خبرگان رهبری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، حجت الاسلام پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی و نوه آیت‌الله حائری، استانداران مرکزی و قم، مسئولین، اساتید حوزه و دانشگاه، طلاب و اقشار مختلف مردم در مصلی بیت المقدس اراک برگزار شد.

آثار و برکات حاج شیخ عبدالکریم حائری چراغ راه حوزه‌های علمیه است

آیت‌الله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه کنگره حاج شیخ در اراک پیش کنگره بوده و کنگره اصلی این عالم بزرگ در قم برگزار خواهد شد، افزود: آثار و برکات حاج شیخ عبدالکریم حائری اکنون بعد از حدود ۱۰۰ سال همچنان مورد توجه عالمان دینی است و بعد از این هم چراغ راه حوزه‌های غلمیه و طلاب و روحانیون خواهد بود.

وی تصریح کرد: حوزه علمیه امام خمینی (ره) یا مدرسه سپهداری اراک یکی از اولین حوزه‌های علمیه کشور و به تعبیر رهبر معظم انقلاب مادر حوزه علمیه قم محسوب می‌شود که علما و بزرگان بسیاری در حوزه علوم اسلامی تربیت و به جامعه معرفی کرده است.

دری نجف آبادی اضافه کرد: رسالت حوزه علمیه تعلیم و تربیت جوامع، مقابله با ظلم و استبداد، عرضه اسلام ناب محمدی(ص)، مجاهدت در راه اخلاق در جهان و پیشرفت و اقتدار جهان اسلام است.

حاج شیخ عبدالکریم اسوه حیات طیبه بود

امام جمعه اراک خاطرنشان کرد: استان مرکزی با دارا بودن بزرگان و مفاخر بسیار و در رأس امام خمینی(ره) در مدت ۱۵۰ سال اخیر منشأ آثار و برکات بسیاری در ایران و جهان بوده است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اظهار داشت: شاگردان حاج شیخ هرکدام بحر طویل و دایره المعارفی هستند که در رأس آنان امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب قرار دارند که دستاوردهای بزرگی برای کشور و جهان به همراه داشته‌اند.

دری نجف آبادی تأکید کرد: جامعه روحانیت امروز هم وظیفه دارد با الگوسازی و حضور فعال در لایه‌های مختلف جامعه، در راستای هدایتگری اقشار مختلف مردم به خصوص جوانان و نوجوانان نقش آفرینی کند.

حاج شیخ عبدالکریم حائری از نوادر دوران بود

فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی نیز در این مراسم با اشاره به برنامه‌ریزی مسئولین استانی برای برگزاری باشکوه کنگره بزرگداشت «حاج شیخ عبداکریم حائری»، گفت: ابتدا از نماینده محترم ولی فقیه در استان که این رویداد ارزشمند را راهبری کردند و از مسئولین استان، رسانه‌ها و همه دست اندرکاران برگزاری این کنگره باشکوه قدردانی می‌کنم و خدمت میهمانان گرامی، علما و عزیزانی که قدم به استان امامین انقلاب گذاشتند عرض خیر مقدم دارم.

حاج شیخ عبدالکریم اسوه حیات طیبه بود

وی افزود: حاج شیخ از نوادر دوران بود که نام ایشان در برخی اسناد تحت عنوان «حائری عراقی سلطان آبادی» ذکر شده و این بواسطه حضور پربرکت ایشان در اراک است.

مخلص الائمه خاطرنشان کرد: در این دوران که صهیونیسم مسیحی نیز در کنار صهیونیسم یهودی وارد یک نبرد آخر زمانی با اسلام شده است بیش از گذشته به آشنایی با فکر، سلوک و اندیشه بزرگانی چون آیت الله حائری نیاز داریم.

رهبر انقلاب حوزه علمیه اراک را مادر حوزه علمیه قم می‌دانند

آیت‌الله عبدالکریم فرحانی دبیر کنگره بین‌المللی حاج شیخ عبدالکریم حائری نیز در این مراسم بیان کرد: رهبر معظم انقلاب حوزه‌ علمیه قم را مادر انقلاب اسلامی و حوزه علمیه اراک را، مادر حوزه علمیه قم معرفی نموده‌اند و بر همین اساس نقش حوزه‌های علمیه در تمدن‌سازی اسلامی باید بیش از پیش برجسته‌سازی شود.

وی افزود: تمدن‌سازی اسلامی برنامه اولویت‌دار حوزه‌های علمیه است که در این راستا باید تدوین و پیاده سازی رشته‌های تخصصی در همه بخش‌ها باید مورد توجه متولیان این مراکز علمی قرار گیرد.

حاج شیخ عبدالکریم اسوه حیات طیبه بود

این عضو مجلس خبرگان رهبری به شخصیت آیت الله حائری اشاره کرد و گفت: این استان بزرگوار یک انقلابی به تمام معنا بود که توانست در شرایط حکومت رضاخان حوزه علمیه قم را تاسیس کند که امروز تمام جهان اسلام از آن بهره‌مند است.

فرحانی تصریح کرد: از جمله اقدامات آیت‌الله حائری در حوزه علمیه اراک تربیت دُر ارزشمندی همچمون امام راحل بود که پایه گذار انقلاب اسلامی شدند.

دبیر کنگره حاج شیخ عبدالکریم حائری و یکصدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به برگزاری این کنگره بین المللی تا پایان سال جاری، گفت: پیش کنگره‌های متعددی در داخل و خارج کشور برگزار شده و  ۳۶۹ مقاله به دبیر خانه کنگره رسیده است که از این تعداد ۱۱ کتاب تألیف و ۲۷ جلد از آثار شیخ عبدالکریم حائری نیز گردآوری شد.

حاج شیخ عبدالکریم یک اسوه حیات طیبه بود

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی و نوه آیت‌الله حائری نیز که از جمله میهمانان این کنگره بود در سخنان خود اظهار کرد: قم یک مکتب متعالی است که نقش تعیین کننده‌ای در جایگاه اسلام شیعی و اهل بیت دارد و صرفا یک مرکز فقهی و حوزه علمیه نیست.

وی با بیان اینکه  قم و مکتب قم اثرات ویژه و استثنایی در تاریخ ۱۰۰ سال اخیر ایران و جهان به جا گذاشته‌ است، گفت: امروز اگر ایران از تاخت و تاز تهاجم فرهنگی غرب و عقب ماندگی نجات پیدا کرده به برکت مکتب قم و اقدامات ارزشمند حاج شیخ است.

پورمحمدی تأکید کرد: مکتب قم تحولات بین ‌المللی بزرگی همچون تحول عظیم و جهانی فلسطین را شکل داده است که امروز نتایج ان را به وضوح می‌بینیم.

نوه حاج شیخ عبدالکریم حائری، این شخصیت بزرگ را یک اسوه حیات طیبه دانست و افزود: ایشان مصداق کلمه طیبه و مظهر اخلاق بود که مجموعه‌ای از صفات والای انسانی و خلق عظیم داشت.

حاج شیخ عبدالکریم اسوه حیات طیبه بود

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی اضافه کرد: بالاتر از علم او، تقوایش بود و بالاتر از تقوایش، اخلاق و عقلش‌ بود. او صاحب حکمت بود و با ترکیب عقل و علم تحولات عظیمی را در ابعاد مختلف ایجاد کرد آنچنان که امام راحل ایشان را عالمی برجسته می‌دانستند که خدمات فوق‌العاده‌ای داشت.

پورمحمدی با بیان اینکه حاج شیخ معتقد بود که باید زبان خارجی در بین طلاب تدریس شود، ادامه داد: نظر آیت الله حائری این بود، مرجعیت باید تخصصی شود چراکه اسلام به قدری گسترده است که به متخصصانی در علوم مختلف فقهی نیاز دارد.

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی اذعان داشت: در مرکز اسناد بر مبنای رسالت تاریخ نگاری و ثبت و ضبط تحولات اساسی و عمده‌ای که در تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی اتفاق افتاده به موضوع تاسیس حوزه علمیه قم که حادثه‌ای عظیم در تحولات کشور است، از منظر تمامی تحولات فکری، علمی و فرهنگی پرداخته شده است.

حاج شیخ عبدالکریم حائری از سرمایه‌های بزرگ مکتب اهل بیت(ع) است

حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن اخترشورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز در این کنگره، گفت: شناساندن سرمایه‌های بزرگ و بزرگان مکتب اهل بیت(ع) در جامعه کار بزرگ و وظیفه همگانی است.

وی اضافه کرد: دشمنان اسلام و سیاستگذاران خارجی تخریب حوزه‌های علمیه را در دستور کار دارند و بر همین اساس باید جایگاه این مراکز علمی و به خصوص مرجعیت در کشور روز به روز تقویت شود.

اختری با بیان اینکه حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی از سرمایه‌های بزرگ مکتب اهل بیت(ع) است، گفت: احیای حوزه علمیه سپهداری اراک، تاسیس حوزه علمیه قم و ایجاد تمرکز در مراکز علمی سراسر کشور، و تربیت شاگردان بزرگی از جمله امام راحل، آیت‌الله بروجردی بخشی از اقدامات این عالم فرزانه است.

 در این کنگره ضمن پخش پیام تصویری آیت الله العظمی سبحانی، پیام آیت‌الله مظاهری نیز قرائت و در پایان از تمبر کنگره بزرگداشت حاج شیخ عبدالکریم حائری رونمایی شد.

حاج شیخ عبدالکریم اسوه حیات طیبه بود

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha