به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران، احمد توکلی گفت که صنعت ساختمان باید به سمتی هدایت بشود که روزهای روشنی را در این صنعت شاهد باشیم و راه تحقق تحول در صنعت ساختمان، بنیانگذاری شیوه نو در مدیریت نگهداشت ساختمان است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه نگهداشت ساختمان رویکرد جامعه مهندسی به سمت سیستمی شدن رفته است، افزود: با توجه به بروز شدن ساختمان سازی در دنیا، سیستمی شدن آن در کشور نیز امری ضروری بود که توجه به آن میتواند نگاه را به ساختمان سازی از سنتی به مدرن تغییر دهد.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران در حوزه اطفاء حریق و آتشنشانی ساختمانهای بلند مرتبه دلهره آور برای افراد ساکن، یادآورشد: امکانات این ساختمانها که در گروه ساختمانهای با اهمیت قرار دارد و تمرکز جمعیتی را در خود جای میدهد باید به روز باشد و داشتن سیستم آتشنشانی از اولویت های این ساختمانهاست.
توکلی تمایل مردم به ساخت مسکن در مناطق ساحلی در سالهای اخیر را بالا دانست و تصریح کرد: بخار همراه نمک که استهلاک ساختمان را چند برابر می کند، در زمان زلزله تاثیر خود را می گذارد که این موضوع باید در حوزه طراحی، اجرا و نظارت جدی گرفته شود.
وی با بیان اینکه در این نشست ها نقطه نظرات رد و بدل می شود و خروجی همایش نقش هدایتی دارد و جامعه نیز باید نقش مفید آن را ببیند، خاطرنشان کرد: نگهداشت ساختمان مهم است و تعداد ساختمانهای گروه ب و ج زیاد است که ۶۰ درصد جمعیت کشور را در خود جای داده اما مدیریت نگهداشت آنها بسیار ضعیف است.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران شناسنامه فنی ساختمان که قرار بود اجرایی شود را دارای فراز و فرود دانست که در حد ایده ماند و در برخی جاها انجام شد اما جدی گرفته نشد و گفت: صنعت ساختمان متفاوت با بقیه حوزه هاست و به کالای سرمایه ای تبدیل شده و نظارت و اجرای آن باید جدی گرفته شود.
توکلی با اشاره به اینکه در بخش صنعت ساختمان در ایران سالانه تا ۲۰ میلیارد دلار در کشور هزینه می شود، افزود: عمر مفید ساختمان در ایران حدود ۱۵ سال است که پس از آن کلنگی خوانده میشود و مدیریت سیستمی نگهداشت میتواند عمر ساختمان را بالاتر ببرد و به ازای هر سال افزایش عمر ساختمان، ۲۰ میلیارد دلار صرفه جویی به همراه خواهد داشت.
وی این صرفه جویی را موجب کاهش هزینه ساختمان دانست و یادآورشد: ساختمانها باید به حدی مقاوم ساخته شوند که با یک بازسازی ساده به روز شده تا پول به آسانی تبدیل به نخاله نشود بلکه به سمت رفاه و آسایش برده شود.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران گفت: صنعت ساختمان باید از فرایند فعلی خود پوست اندازی بکند و به سمت حرفه ای برود. افراد حرفه ای باید وارد این عرصه بشوند نه اینکه پولدارهایی که اطلاعاتی از فن ساختمان ندارند میدان دار باشند.
توکلی تصریح کرد: ساختمان سازی سود آور است. این سود باید به صندوق برگردد و مهندسین از پی ریزی تا تحویل به مصرف کننده، باید همه کاره ساخت ساختمان باشند. پدرخوانده های عرصه ساختمان باید از این صنعت حذف بشوند تا شاهد ساخت ساختمانهای مقاوم باشیم.
نظر شما