کد خبر 213769
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۰
ضرورت حل مشکل هویت حقوقی تعاونی‌های مرزنشین

در نشست شورای ساماندهی مبادلات مرزی که در حوزه معاونت اقتصادی استانداری خراسان شمالی تشکیل شد، مشکلات تعاونی های روستایی مرزنشین طرح و در خصوص آنها تصمیم گیری شد.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان شمالی در نشست روز یکشنبه این شورا اعلام شد از ۱۱ شرکت تعاونی مرزنشین استان فقط ۷ شرکت فعال هستند که آنها هم به دلیل داشتن مشکلات هویت حقوقی و ساختاری، امکان فعالیت ندارند.

 در این جلسه همچنین مطرح شد از حدود ۱۱۵ هزار مرزنشین عضو تعاونی‌های مرزنشینان استان فقط برای ۲۲۲نفر کارت مبادلات مرزی صادر شده است.

از دیگر مشکلات تعاونی‌های مرزنشینان استان به عدم امکان تعیین روستا نشین یا شهرنشینی اعضا، عدم مراجعه برای تمدید کارت مبادلات مرزی ، داشتن بدهی مالیاتی شرکت تعاونی‌های مرزنشین، داشتن پرونده‌های تعزیراتی، عدم برگزاری مجمع عمومی و تعیین هیئت مدیره شرکت‌ها، الزام قانون برای انجام واردات در قبال صادرات، مشکل نداشتن سرمایه در گردش این شرکت ها،عدم امکان رقابت کالاهای وارداتی این شرکت‌ها با بخش خصوصی، ضعف های آموزش این شرکت‌ها و... مطرح شد.

ناصر فخر موحدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری در این نشست عدم شکل‌گیری شخصیت حقوقی شرکت‌های تعاونی مرزنشینان را مهم‌ترین مشکل توصیف کرد و اظهار داشت: برای بهره‌ مندی تعاونی‌های مرزنشینان از تسهیلات و مشوق‌های مربوطه اولین کاری که باید صورت گیرد مستند کردن هویت آنهاست.

فخر موحدی از اتاق تعاون، گمرک، اتاق بازرگانی و حوزه تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست تا ضمن احصاء مشکلات شرکت‌های تعاونی که بتوان برای رفع آنها اقدام کرد، از همه ظرفیت‌ها برای رفع مشکلات یک شرکت که بشود سایر شرکت‌ها را نیز پیرو آن راه اندازی کرد و یا ایجاد یک شرکت تعاونی نشان دار که امکان دریافت حمایت های دولتی را داشته باشد اقدام کنند.

فخر موحدی وجود ۴۴۶ مصوبه در کارگروه تسهیل، سرمایه‌گذاری و رفع موانع تولید را نشانه اراده مسئولین و دولت در استان برای رفع مشکلات بیان کرد و گفت: باید هم رغبت برای تعاونی‌های مرز نشینان برای فعالیت ایجاد شود و هم اینکه فعالیت آنها در چهارچوب قانون باشد.

فخر موحدی اعلام کرد مواردی از قبیل واردات در قبال صادرات، بازگشایی مرز مشترک، استمهال تعهدات ارزی، ارائه تسهیلات برای تامین نقدینگی و... این شرکت‌ها مواردی است که می‌توان آن را به عنوان پیشنهاد به مقامات مسئول بالاتر منعکس کرد.

در این نشست اعلام شد شهرستان بجنورد دارای ۲ تعاونی، شیروان ۴ تعاون، فاروج یک تعاونی،مانه یک تعاونی و رازو جرگلان نیز ۴ تعاونی مرزنشینان دارند که تعداد ۴ شرکت از آنها غیرفعال هستند.

در این نشست نمایندگان گمرک، جهادکشاورزی، اتاق بازرگانی، تعدادی از تعاونی های مرزنشین استان، صنعت، معدن و تجارت، اتاق تعاون، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعزیرات حکومتی، فرماندهی نیروی انتظامی، مدیر کل امور اقتصادی و ... حضور داشتند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha