به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ نشست هماندیشی بررسی ظرفیتهای صنعتی و اقتصادی استان مرکزی با حضور استاندار، مشاور وزیر دفاع و رئیس سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح عصر چهارشنبه در اراک برگزار شد.
استاندار مرکزی در این نشست، اظهار کرد: استان مرکزی قطب صنعت نیروگاهی است این آمادگی در صنایع استان با رتبههای پیمانکاری بینالمللی وجود دارد که در زمینه ساخت تجهیزات نیروگاهی، پالایشگاه و پتروشیمی در نقاط مختلف کشور همکاری داشته باشند.
وی به اهمیت اقتصاد دریا اشاره کرد و گفت: توسعه اقتصاد دریامحور فقط با استانهای ساحلی شکل نمیگیرد بلکه باید استانهای بزرگ در حوزه اقتصاد و صنعت را درگیر کرد که در این راستا از بهمن ماه سال گذشته ستاد معین اقتصاد دریا در استان مرکزی تشکیل شد و طی توافقاتی با نیروی دریایی ارتش، صنایع استان در کنسرسیوم اقتصادی سازماندهی شدند.
وی ادامه داد: مجوز احداث پارک لجستیک در استان مرکزی اخذ شده که در موقعیت ژئواکونومیک بسیار خوبی قرار دارد و نیروی دریایی برای استفاده از این ظرفیت اعلام آمادگی کرده است، ضمن اینکه به دنبال این هستیم تا صنایع استان از این جهت ذینفع باشند.
باید در جهت تولید ثروت و رفع محرومیت حرکت کنیم
سردار سید مجید ابنالرضا، مشاور وزیر دفاع و رئیس سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح نیز در این نشست با تأکید بر اینکه باید به دنبال تولید ثروت و رفع محرومیت باشیم، گفت: زمینه این کار به واسطه ثروت خدادی در کشور ما وجود دارد و جزو کشورهای اول دنیا در حوزه انرژی و در بین هفت کشور اول در حوزه معدن هستیم اما از این منابع به خوبی بهرهبرداری نکردهایم البته در حوزههای مختلف، الگوی مصرف مناسبی هم نداریم.
وی با بیان اینکه باید شرایط سرمایهگذاری را فراهم کنیم و در حوزه توسعه صنعتی نگاه به آینده داشته باشیم، افزود: با ظرفیتی که در کشور داریم امکان تولید یک و نیم میلیون مگاوات برق خورشیدی وجود دارد و امروز باید با فراهمسازی بسترهای سرمایهگذاری به این سمت حرکت کنیم.
ابنالرضا با تأکید بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش در بخش صنعت کشور، گفت: باید زنجیره تولید را با توجه به صنایع پایین دستی کامل کنیم تا از خام فروشی هم جلوگیری شود و ارزش افزوده به همراه داشته باشد.
زیرساختهای سرمایهگذاری در استان مرکزی فراهم است
علی جودکی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیتهای صنعتی استان مرکزی، گفت: زیرساختهای سرمایهگذاری در استان مرکزی فراهم است و یکی از ویژگیهای استان داشتن رتبه اول در تنوع تولیدات صنعتی کشور است یعنی حتما در هر صنعتی، بخشی از زنجیره در استان مرکزی هست.
وی ادامه داد: در صنعت آلومینیوم ۷۰ درصد صنایع پایین دستی آلومینیوم در استان مرکزی مستقر است و در صنعت ریلی ۷۰ درصد صنایع ریلی از جمله بزگترین واگنسازی کشور، در استان استقرار دارند.
جودکی تصریح کرد: در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی برای راهاندازی مجموعههای کوچک و بزرگ، توان فنی و مهندسی خوبی در شرکتهای بزرگ استان وجود دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطرنشان کرد: بالغ بر ۶۷۰ معدن در استان داریم که شامل انواع کانیهای فلزی است ضمن اینکه بزرگترین معدن تراورتن جهان در محلات قرار دارد.
وی، ناترازی انرژی را یکی از مشکلات موجود در کشور عنوان کرد و افزود: اولویت اول استان مرکزی در حوزه تولید برق با توجه به شرایط خوب جغرافیایی ، ساخت نیروگاههای خورشیدی است و این آمادگی برای همکاری با مجموعه وزارت دفاع برای احداث نیروگاههای پاک در استان وجود دارد.
نظر شما