به گزراش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ طی مراسمی با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار مرکزی، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان، معاون وزیر صمت و جمعی از مسئولین، نخستین رآکتور فوقسنگین بومی تولید متانول در شرکت ماشینسازی اراک رونمایی شد.
رآکتورهای تولید متانول با طول حدود ۱۶ متر، قطر بیش از ۵ متر و وزن ۳۶۰ تن از مهمترین و پیچیدهترین تجهیزات مورد نیاز جهت تولید متانول بوده که به عنوان قلب مجتمعهای تولید متانول از آنها یاد میشود و برای نخستین بار در کشور مطابق با استانداردهای جهانی در ماشینسازی اراک طراحی و ساخته شده است.
اصلیترین تجیهزات ساخته شده این قرارداد، رآکتورهای اصلی تولید متانول با نام R3001 بوده که تعداد ۶ دستگاه از این رآکتورهای تبدیل گاز سنتز به متانول برای طرحهای سیراف و دنا طراحی و در حال ساخت است.
فرآیندهای طراحی، تأمین مواد، ساخت، مونتاژ و جوشکاری قطعات آنها از پیچیدگیهای خاصی برخوردار بوده که به طور کامل و با موفقیت در شرکت دانشبنیان ماشینسازی اراک انجام شده است و نخستین راکتور به زودی به پتروشیمی دنا تحویل خواهد شد.
پس از ساخت موفقیتآمیز تجهیزات مرتبط با تولید متانول در شرکت ماشینسازی اراک، ایران به عنوان پنجمین سازنده صاحب تکنولوژی ساخت این تجهیزات در دنیا شناخته میشود.
شرکت ماشینسازی اراک در مجموع قرارداد طراحی و ساخت تجهیزات فرآیندی پروژههایِ متانول پتروشیمیهای دنا و سیراف شامل ۲۴ دستگاه منحصر به فرد و استراتژیک را منعقد کرده است.
ماشین سازی اراک با ورود به این عرصه علاوه بر بی نیاز نمودن کشور از واردات اینگونه تجهیزات، جهشی در تولید محصولات دانش بنیان فراهم کرده است.
به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی، شرکت ماشین سازی اراک که نقش عمدهای در به حرکت درآوردن چرخه صنعت کشور ایفا میکند، به منظور پشتیبانی از صنایع بنیادین و برآورده کردن نیازهای صنعتی کشور، در سال ۱۳۴۶ در زمینی به مساحت ۱۳۴ هکتار در شهر اراک تاسیس و در سال ۱۳۵۰ به عنوان اولین صنعت سنگین کشور به بهرهبرداری رسید و به عنوان پیشانی صنعت استان مرکزی شناخته میشود.
زیر ساختهای این شرکت به گونهای است که همه فعالیت های مرتبط با جریان محصول از تولید مواد اولیه تا تحویل محصول نهایی را در بر میگیرد و این ویژگی باعث ایجاد انعطاف پذیری منحصر به فرد و استراتژیکی در تامین نیازهای صنعتی کشور شده است بطوری که اولینهای صنعت سنگین ایران در تاریخ ماشین سازی اراک رقم خورده و به عنوان صنعتِ صنعت ساز همواره پیشتاز بوده است.
شرکت ماشینسازی اراک در حال حاضر با داشتن بیش از نیم قرن سابقه و تجربه، قابلیتها و تواناییهای علمی، فنی و تخصصی، بهرهمندی از حدود 2 هزار نیروی متخصص و کارآزموده، تجهیزات و امکانات پیشرفته و مدرن در قالب ۵ گروه تولیدی مختلف و ۵ شرکت تابعه قادر به تولید انواع محصولات و انجام پروژههای بزرگ ملی است.
ماشینسازی اراک با تولید بیش از 77 نوع محصول متنوع در حوزههای صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، صنایع معدنی و فولاد، تأسیسات حرارتی و دیگهای بخار، ریختهگری آلیاژی و آهنگری، نیروگاهها و انرژیهای تجدید پذیر، پل، سازههای فلزی و تأسیسات بندری فعالیت میکند.
شرکت مادر تخصصی و دانشبنیان ماشین سازی اراک، به عنوان یکی از قطبهای صنعتی کشور، با فعالیت در حوزههای مختلف توانسته سهمی بهسزا در رفع تنگناهای صنعتی کشور داشته باشد و به عنوان یک صنعت بزرگ مادر، منشا ایجاد صدها واحد صنعتی بوده است.
در حال حاضر سهام عمده این مجتمع بزرگ صنعتی تحت مالکلیت صندوق ذخیره فرهنگیان قرار دارد.
نظر شما