به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ به مناسبت روز کار و کارگر، جشنواره امتنان کارگران و آیین تجلیل از کارگران، گروههای کار و واحدهای نمونه استان مرکزی با حضور استاندار و جمعی از مسئولین در سالن غدیر استانداری برگزار شد.
فرزاد مخلصالائمه، استاندار مرکزی در این آیین با بیان اینکه در نامگذاری مناسبتها حداقل سه محورِ قابل توجه وجود دارد، اظهار کرد: محور اول، تکریم و تجلیل فعالان موفق آن حوزه است و از طرفی فرصتی برای بیان موفقیتها و بررسی مسائل ایجاد میشود لذا نامگذاریها فراتر از تشریفات است و اگر نباشد در مسیر پیشرفت اجتماعی یک نقیصه ایجاد خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه در استان مرکزی بیش از ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری از بخش کارگری هستند، گفت: با لحاظ بیمهشدگان تبعی حداقل ۶۵۰ هزار نفر از جمعیت استان مرتبط با بخش کارگری هستند.
استاندار مرکزی ادامه داد: در بخشهای صنعت، معدن، تجارت، خدمات و کشاورزی در ادوار مختلف و بهویژه در سنوات اخیر موفقیتهای بسیار خوبی را شاهد بودیم که جا دارد از جامعه کارگری و کارفرمایی قدردانی کنیم.
مخلصالائمه اضافه کرد: در این استان حوادث تلخی بر صنایع و بخشهای کارگری گذشته است اما بیش از دو سال است که در یک ثبات و آرامش مبتنی بر امنیت، بخش تولید استان در حرکت است و کاهش قابل توجه نرخ بیکاری و افزایش اشتغال بر این دلالت دارد که جامعهی کارگری در انجام مأموریت خود موفق بوده است.
وی با بیان اینکه وضعیت اشتغال استان وضعیت مناسبی است، گفت: در شهرهایی که بیکاری جزو مشکلات اصلی آنها بوده الان نگران تأمین نیروی کار هستیم که باید راهکارهایی برای مهارتآموزی و تأمین نیرو برای صنایع بزرگ و پیشران و واحدهای تولید کوچک داشته باشیم.
مقام عالی دولت در استان مرکزی با تأکید بر اینکه محور ارتباط کارگر و کارفرما تولید است، گفت: تولید جزء لاینفک نظام کارگری است و در این بخش تمام تلاش دولت سیزدهم بر این بوده که با نصبالعین قرار دادن فرمان سال، به شایستگی در این مسیر گام بردارد.
مخلصالائمه اذعان داشت: تولید مادر حل بسیاری از مشکلات و مسائل عمومی جامعه و شاهکلید مهار تورم است که به دست کارگران رقم میخورد.
استاندار مرکزی ادامه داد: شرکتهایی که بعضاً با تنشهای کارگری مواجه بودند الآن وارد استخدام جدید شدهاند بهبویژه شرکت های بزرگ که پیشران حرکت تولید هستند.
وی تلاش بخش دولتی را معطوف به بررسی مسایل کارگری و رفع موانع تولید، عنوان کرد و افزود: در پایان سال گذشته تعداد واحدهای تولیدی دارای حقوق معوق نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد.
مخلصالائمه افزود: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید دائما و بعضاً به صورت ابتکاری در سطح شهرستانها و نمایشگاهها، مسائل واحدها را بررسی میکند و این کارگروه در سال گذشته ۵۵۰ مصوبه در حوزههای بانکی، تأمین اجتماعی، مالیاتی، گمرکی و شرکت شهرکها داشته است که در قطعا در بهبود فضای کسب و کار بسیار موثر بود، بالغ بر ۸۰ درصد مصوبات اجرایی شده و مابقی در مسیر اجرا است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه در امر احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل موفقیتهای خوبی در استان مرکزی حاصل شده است، گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۲۳ واحد و در سال گذشته ۴۹۷ واحد در بخشهای صنعتی، معدنی و کشاورزی با اشتغال نزدیک به دو هزار نفر به مدار تولید برگشتند و امروز دغدغهی خاصی در این حوزه نداریم.
استاندار مرکزی به کمبود نیروی کار در برخی از بخشها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در طرح نهضت ملی مسکن فقط در شهر اراک ۱۰ هزار واحد در دست ساخت است در حالی که در طرح مسکن مهر که بزرگترین طرح ساخت مسکن در آن مقطع بود در اراک ۱۴۰۰ واحد ساخته شد، اما متأسفانه نیروی کار در این حوزه به صورت کافی وجود ندارد و اجرای طرح را به لحاظ زمانبندی تحت تاثیر قرار داده است.
استاندار مرکزی همچنین به با تأکید بر ضرورت توجه کارفرمایان به مسائل فرهنگی، ورزشی و رفاهی کارگران، بیان کرد: بسیاری از شرکتها به حوزه ورود کردهاند و امیدواریم تمامی صنایع و شرکتهای استان هم در ورزش قهرمانی و هم ورزش همگانی برنامه داشته باشند.
نظر شما