محسن کوشش تبار روز دوشنبه در گفت وگو با مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، درباره طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی استان ها اظهار کرد: این طرح به عنوان یک اقدام تحولی و یکی از اولویتهای کاری وزارت کشور مطرح است و با هدف بهره مندی جوامع محلی از عواید طرحهای سرمایهگذاری و تحقق توسعه پایدار منطقهای توسط وزیر محترم کشور به استانداریهای سراسر کشور و دستگاههای تخصصی ذیربط ابلاغ شد.
وی ادامه داد: به دنبال ابلاغ طرح، معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای، برنامه ریزی لازم را جهت اجرای مطلوب در دستور کار قرار داد. به طوری که در گام نخست، مطابق ساختار و ارکان اجرایی تعریف شده، در سطح ملی " شورای ملی توسعه زنجیره های ارزش راهبردی استانها " با شرح وظایف مشخص و عضویت دستگاههای تخصصی ذیربط، نهادهای عمومی و بخش خصوصی تشکیل شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور اضافه کرد: در سطح استانی نیز، گروه کاری توسعه زنجیرههای ارزش استان ذیل کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری شورای برنامه ریزی و توسعه استان، تشکیل شد.
کوششتبار یادآور شد: همچنین ۳۱ نفر راهبر استانی انتخاب و تائیدیه آنها برای صدور حکم توسط استاندارن، به استانها ابلاغ شد.
وی عنوان کرد: در گام دوم، همایشها و نشستهای متعددی برای معاونان هماهنگی امور اقتصادی و مدیران کل هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداریها، راهبران استانی و نمایندگان دستگاههای تخصصی ذی ربط در سطح ملی و استانی برای تبیین اهداف و ساز و کار اجرایی طرح، برنامه ریزی و برگزار شد.
معاون وزیر کشور توضیح داد: در این نشستها به منظور دستیابی به فهم مشترک از زنجیره های ارزش، مبانی طرح و مدل های موفق توسط متخصصین تشریح و در ادامه جایگاه وزارت کشور، استانداری ها و همچنین دستگاههای تخصصی ذیربط در پیاده سازی طرح مذکور تبیین شد.
کوشش تبار با اشاره ضرورت تکمیل حلقههای زنجیره ارزش رسته فعالیتهای دارای مزیت رقابتی در هر منطقه با هدف صادرات و جلوگیری از خام فروشی، تاکید کرد: در این راستا امسال از ظرفیت پنجمین نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو) ۲۰۲۳ استفاده و نمایشگاه زنجیره های ارزش استانها با حضور استانداری های سراسر کشور و دستگاههای تخصصی ذی ربط برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا، معاون اول محترم رئیس جمهور ضمن بازدید از توانمندی های استانها، در دومین جلسه شورای ملی توسعه زنجیره های ارزش راهبردی استانها نیز شرکت کرد.
معاون وزیر کشور همچنین اظهار کرد مطابق ساختار و ارکان اجرایی طرح، دبیرخانه ملی توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استانها در دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال وزارت کشور مستقر شده و برنامهریزی لازم را برای اجرای مطلوب طرح در سراسر کشور در دستور کار خود قرار داده است.
کوشش تبار افزود: تاکنون احکام راهبران استانی توسط استانداران ابلاغ و تعداد ۶۲ زنجیره اولویتدار از استانها به دبیرخانه ملی، معرفی شده و مطالعات آنها برای ارائه برنامه اقدام با راهبری گروه کاری تخصصی در حال انجام است.
وی با اشاره به نقش میانداری وزارت کشور و استانداریها در یکپارچه سازی سیاستها و اقدامات دستگاههای اجرایی در حوزههای مختلف اقتصادی- اجتماعی، ادامه داد: ضرورت دارد استانداران به عنوان نماینده عالی دولت در استان با همکاری مدیران دستگاه های اجرایی، نهادهای عمومی، شبکه بانکی، فرمانداران، بخشداران و شهرداران منطق زنجیره ارزش را به عنوان یک رویکرد تحولی در حوزه کسب و کار که منتج به توسعه پایدار منطقهای میشود، به طور جد در دستور کار شورای برنامهریزی و توسعه استان و کارگروه های تخصصی قرار دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور اضافه کرد: استانداران همچنین فرصت های سرمایه گذاری استان در مدار زنجیره ارزش تدوین شده و کلیه منابع اعتباری از جمله اعتبارات عمرانی، تسهیلات تکلیفی، منابع داخلی بانک ها و منابع صندوق توسعه ملی را در راستای تکمیل زنجیرههای ارزش تخصیص دهند.
کوشش تبار افزود: همچنین ضروری است گروه کاری توسعه زنجیره ارزش راهبردی استان با مسئولیت معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری محور اصلی برنامه ریزی زنجیره ارزش در سطح استان باشد و به منظور اجتناب از موازیکاری، بخشینگری و همچنین نیل به یکپارچگی و وحدت فرماندهی، همه طرحها و اقدامات نهادها و دستگاههای اجرایی در حوزه توسعه زنجیره ارزش باید با تصویب گروه کاری انجام شود.
معاون اقتصادی وزارت کشور به تشکیل سومین جلسه شورای ملی طرح توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استانها در روز نهم آبان اشاره کرد و یادآور شد این جلسه با حضور معاونان وزرا، مدیران کل وزارتخانه ها و سازمانهای عضو شورا به ریاست وزیر کشور برگزار شد و استانداران سراسر کشور نیز به همراه مدیران دستگاههای اجرایی عضو گروه کاری تخصصی بهصورت وبیناری در این جلسه مشارکت داشتند.
کوششتبار با بیان اینکه در این نشست پس از تبیین گزارش زنجیرههای ارزش آبزیپروری، بادام و برق خورشیدی، تصمیماتی اتخاذ شد، گفت: مقرر شد نهادهای تخصصی و مرتبط با زنجیرههای ارزش منتخب و معرفیشده توسط استانها حداکثر ظرف مدت ١٠ روز، بررسی کارشناسی لازم را در مورد زنجیرههای ارزش مذکور بهعمل آورند و نتیجه را به دبیرخانه اعلام کنند تا در راستای تدوین نقشه راه توسعه آنها مطابق با سازوکار اجرایی طرح، اقدامات لازم صورت گیرد.
وی اظهار کرد: همچنین مقرر شد نقشه راه توسعه هر یک از زنجیرههای ارزش آبزیپروری، بادام و برق خورشیدی، حداکثر تا تاریخ ۳۰/۰۸/۱۴۰۲ در کمیتههایی که توسط نهادهای تخصصی مربوط به هر یک از آنها تشکیل خواهد شد، تدوین و در اختیار دبیرخانه قرار گیرد تا در جلسه آتی شورا به تصویب نهایی برسد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای یادآور شد در ا ین نشست همچنین طرح جامع توسعه زنجیرههای ارزش با لحاظ نظرات تکمیلی به تصویب رسید.
نظر شما