کد خبر 241850
۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳
استاندار مرکزی: آب صنایع و فضای سبز از پساب تأمین شود

استاندار مرکزی گفت: صنایع و شهرداری‌ها باید برای استفاده از پساب برنامه‌ریزی کنند.

به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ جلسه اضطراری شورای حفاظت منابع آب و کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی با دستور کار بررسی وضعیت تأمین آب شرب شهرهای اراک و ساوه به ریاست استاندار و با حضور سایر اعضا برگزار شد.

مهدی زندیه‌وکیلی در این نشست اظهار داشت: با توجه به بحران و چالش کم‌آبی در استان مرکزی باید یک کارگروه و اتاق فکر برای وضعیت آب استان وجود داشته باشد؛ باید برای صرفه‌جویی در مصرف آب برنامه‌ریزی انجام شود و با مشترکانی که مصرف آب بالایی دارند و مکان‌هایی مانند استخرها با اقدامات سلبی برخورد شود.

استاندار مرکزی در ارتباط با تأمین آب صنایع آب بر و کاهش سهم آب تخصیص به پالایشگاه شازند از سد کمال صالح گفت: این موضع با هماهنگی این مجموعه و تأمین آب از منابع جایگزین پیگیری شود چراکه اختصاص آب مرده از حجم سد به پالایشگاه امکان پذیر نیست از طرفی نمی‌توانیم تولید صنعت استراتژیک کشور را با قطع آب با مشکل مواجه کنیم لذا برای این امر باید به صنایع فرصت برنامه‌ریزی داده شود تا بتوانند از منابع آبی زیرزمینی و پساب استفاده کنند، استفاده از پساب‌های مهاجران برای پتروشیمی و شازند و آستانه برای پالایشگاه جزو برنامه‌های میان‌مدت است که باید پیگیری شود.

وی افزود: انتقال آب خلیج‌فارس به استان زمان‌بر است و فرایند پیچیده‌ای دارد و طرح‌هایی که در برخی نقاط کشور نیز اجرا شده نیز با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بوده است چراکه منابع دولت کفاف تأمین مالی آن را نمی‌دهد.

زندیه وکیلی بیان کرد: پساب باید در دو حوزه صنعت و فضای سبز استفاده شود و مقدار کمی برای سرانه زیست‌محیطی تالاب میقان در نظر گرفته شود.

استاندار مرکزی بیان کرد: شهر محل زیست است به فضای سبز نیاز دارد لذا شهرداری باید برای تحویل پساب تخصیص یافته و استفاده از آن برنامه‌ریزی داشته باشد.

زندیه وکیلی عنوان کرد: شهرداری طبق قانون مکلف بوده جداسازی آب شرب از فضای سبز را داشته باشد، بسیاری از شهرها این اقدام را به صورت کامل انجام دادند ولی در برخی از شهرها ازجمله اراک انجام نشده است.

وی ادامه داد: تعدادی از چاه‌های شهر اراک در گذشته به امانت در اختیار شهرداری قرار گرفته و اکنون که وضعیت آب استان اضطراری است این چاه‌ها باید در اختیار آبفا قرار گیرد تا استان از وضعیت بحرانی گذر کند و پایش کیفی چاه‌ها باید به صورت مستمر انجام شود

زندیه وکیلی تصریح کرد: حفر چاه هزینه‌بر و زمان‌بر است و با توجه به اینکه منابع آبی کفاف دو سه الی ماه استان را می‌دهد باید به فکر برنامه‌های کوتاه مدت بود.

وی خاطرنشان کرد: بیش از 90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود اما می‌توان از ذخایر چاه‌های آبی که در اختیار بخش کشاورزی است در غیر فصل کشاورزی کمک بگیریم لذا جهاد کشاورزی باید تعدادی از چاه‌های کشاورزی نزدیک شهر را شناسایی و به آبفا معرفی کند.

اراک 2 ماه و ساوه سه ماه ذخیره آب دارند

حسین اسدی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی هم در این جلسه اظهار کرد: هم اکنون از مجموع ظرفیت‌ ۹۵ میلیون مترمکعبی سد کمال صالح، ۱۶.۹میلیون مترمکعب پر است که از این میزان ۱۰ میلیون مترمکعب غیر قابل استحصال برای شرب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی با بیان اینکه دبی ورودی آب به سد از ۷۸ لیتر در ثانیه به ۴۶۰ لیتر و میزان خروجی آن به ۱۰۲۰ لیتر در ثانیه رسیده، بیان کرد: حجم آب قابل‌برنامه‌ریزی ۶.۹ میلیون مترمکعب است که برای ۲ ماه آب شرب استان پاسخگو است و بعد از دو ماه باید از حجم مرده سد آب تأمین شود.

اسدی در خصوص سدالغدیر ساوه نیز گفت: از ظرفیت ۲۷۷ میلیون مترمکعبی این سد در حال حاضر ۱۸.۵۴ میلیون پر است که ۱۶ میلیون آن غیر قابل استحصال است.وی دبی ورودی به سد را ۱۶۰ لیتر در ثانیه اعلام و اظهار کرد: دبی خروجی سد ۲۷۰ لیتر در ثانیه است که میزان آب ذخیره شده پاسخگوی ۳ ماه آینده است.ش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha