به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدرضا پورمحمدی در نشست ویژه بررسی توسعه ارتباطات با ارمنستان، گسترش ارتباطات با کشورهای همسایه را از اولویتهای اصلی استان برشمرد و گفت: مسئولیت توسعه مناسبات کشورمان با کشورهای همسایه از سوی مسئولان ارشد دولت به استان آذربایجان شرقی واگذار شده است.
وی با اشاره به مواضع کشورمان در قبال مناقشه قرهباغ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، گفت: جمهوری اسلامی ایران در جریان این مناقشه، با رویکرد بیطرفانه تمامی تلاش خود را برای حفظ مرزهای بینالمللی، پایان جنگ و توسعه صلح و دوستی در بین دو کشور به کار گرفت.
پورمحمدی، آذربایجان شرقی را تنها دروازه ارتباطی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای اتحادیه اوراسیا برشمرد و اظهار داشت: انتظار داریم دفتر اتحادیه اوراسیا در استان، تأسیس شود و منطقه آزاد ارس نیز آماده حمایت همهجانبه در این خصوص است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به موقعیت ترانزیتی ویژه استان، گفت: توسعه مناسبات اقتصادی و احداث بازارچهها و شهرکهای صنعتی مرزی از برنامههای جدی استان برای توسعه مناسبات با کشورهای دوست و همسایه است.
پورمحمدی همچنین بر توسعه همکاریهای مشترک از قبیل نمایشگاه مشترک توانمندیها و توسعه ارتباطات علمی و دانشگاهی تاکید کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان نیز در این نشست شرط ورود به بازار کشورهای همسایه را رفتار حرفهای و رقابتی دانست و گفت: اگر بخواهیم عدد حجم مبادلات 400 میلیون دلاری بین ایران و ارمنستان را به دو برابر برسانیم باید سازو کارهای لازم را در مبادی پولی و بانکی ایجاد کنیم.
عباس بدخشان ظهوری با اشاره به پیوندهای عمیق و تاریخی ایران و ارمنستان و همزیستی مسالمتآمیز ارامنه در شهرهای مختلف کشورمان، گفت: ارامنه در تمام نقاط ایران هموطنان ما هستند و این جزو افتخارات ماست که به اقلیتها احترام میگذاریم.
وی با بیان اینکه ایران دارای ظرفیت میزبانی برای گفتوگوهای فرهنگی، معرفتی و دینی است، افزود: با توجه به سوابقی که ارمنستان دارد با این کشور نیز می توانیم ارتباطات موثری برقرار کنیم.
سفیر ایران در ارمنستان اعلام کرد: برقراری ارتباط سازنده و ارتقای روابط با تمام همسایگان از سیاستهای اصولی دولت جمهوری اسلامی ایران است و با توجه به اینکه ارمنستان مسیر دسترسی ایران به اتحادیه اوراسیاست بنابراین توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با این کشور اهمیت زیادی دارد.
استاندار آذربایجان شرقی خواستار تأسیس دفتر اتحادیه کشورهای اوراسیا در تبریز شد و گفت: آذربایجان شرقی، دروازه دسترسی ایران به اتحادیه اوراسیاست و ما برای نقشآفرینی فعال در توسعه ارتباطات با کشورهای این منطقه آمادگی کامل داریم.
نظر شما