به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، فریدون همتی با اشاره به جزئیات سفر خود به شهرستان قشم، عنوان کرد: امروز با همراهی نمایندگان استان ضمن بازدید از روند تولید ، انتقال و توزیع آب شرب در شهر و روستاهای جزیره قشم ، عملیات اجرایی احداث دو آب شیرین کن جدید در رمچاه و باسعیدو آغاز شد.
وی افزود: در برنامه اولیه، هر یک از این آب شیرینکن ها توانایی تولید سه هزار متر مکعب آب شیرین در شبانه روز را دارا هستند و برای ساخت این دو آب شیرین کن اعتباری معادل 100میلیارد تومان هزینه خواهد شد.
همتی عنوان کرد: این دو پروژه توسط سرمایه گذار بخش خصوصی اجرا می شود و هزینه تمام شده تولید هر متر مکعب 14هزار تومان است که با یارانه دولتی قرار است هر مترمکعب آب به قیمت هزار تومان در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد که معادل هفت درصد قیمت تمام شده تولید برای هر متر مکعب است.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه با قول سرمایه گذار این دو پروژه، قرار است تا هفته دولت سال آینده آب شیرین کن رمچاه و باسعیدو آماده بهره برداری شود، گفت: با توجه به اینکه هم اکنون 20هزار مترمکعب آب شیرین در قشم تولید می شود، با بهره برداری از ظرفیت تولید آب شیرین کن های در دست ساخت و ارتقاء ظرفیت تولید آب شیرینکن مپنا به 15هزار مترمکعب، ساکنان قشم و روستاهای این جزیره در تابستان سال جاری با کمبود آب روبرو نخواهند بود.
همتی، آبرسانی به روستاهای قشم را یکی از کارهای مهم انجام شده در دولت تدبیر و امید برشمرد و گفت: در ابتدای دولت تدبیر و امید هیچکدام از روستاهای این جزیره دارای شبکه آب آشامیدنی نبودند اما هم اکنون شاخص برخورداری روستاهای جزیره به ۸۰ درصد رسیده است که تا پایان دولت دوازدهم، بقیه روستاهای این جزیره نیز از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهره مند خواهند شد.
استاندار هرمزگان همچنین با اشاره به بازدید از روند لایروبی و توسعه موج شکن رمچاه، گفت: با تکمیل بازوی در دست ساخت موج شکن رمچاه و لایروبی آن، عملیات اجرایی بازوی دیگر این موج شکن نیز قرار است بزودی آغاز شود.
وی گفت: این منطقه امکان تبدیل شدن به یک اسکله چند منظوره را دارد و به همین منظور دستورات لازم به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای تخصیص اعتبارات لازم برای لایروبی و اجرای فاز توسعه ای آن داده شد.
همتی با اشاره بازدید از یک سایت تولید ماهی خشک، گفت: به منظور برخورداری از پشتوانه صادراتی محصولات تولیدی این سایت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان جهت تولید این محصول همکاری و تعامل لازم داشته و امور مربوطه را تسهیل نمایند.
وی افزود: تولید ماهی خشک یک صنعت با قدمت در این جزیره به شمار می رود و هم اکنون نزدیک به هشت هزار نفر در زمینه تولید ماهی خشک در هرمزگان مشغول به فعالیت هستند.
استاندار هرمزگان با اشاره به بازدید از ایستگاه پمپاژ مپنا در قشم، به مدیرعامل آبفا هرمزگان دستور داد در راستای ارتقا ظرفیت این آب شیرین کن اقدامات لازم را انجام دهد.
بر اساس دستور استاندار هرمزگان، ظرفیت فعلی این اب شیرین کن ۱۱هزار و ۲۰۰متر مکعب است که قرار است با افزایش این ظرفیت به ۱۵هزار متر مکعب، ظرفیت مازاد تولید این آب شیرین کن تا زمان راه اندازی آب شیرین کن های جدید که امروز عملیات اجرایی ان ها در قشم آغاز شد، برای آبرسانی به غرب جزیره وارد مدار شود.
به منظور انتقال آب به نقاط انتهایی روستاهای قشم در غرب این جزیره، نوسازی سه ایستگاه پمپاژ مپنا، گوران و درکوه توسط شرکت اب و فاضلاب مطالعات ان انجام، بازسازی و در مدار قرار گرفته است.
همچنین اصلاح و توسعه شبکه در روستاهای فاقد شبکه مانند معتمداباد، گیاهدان و ... به صورت کامل انجام شده است و در سال گذشته برای نوسازی ایستگاه های پمپاژ و اصلاح و توسعه شبکه آبرسانی قشم، ۲۰۰میلیارد ریال هزینه شده است.
ستاندار هرمزگان گفت: روستاهای شهرستان قشم تا پایان فعالیت دولت دوازدهم به طور کامل آبرسانی میشوند.
نظر شما